torsdag 30 juli 2009

Regn


Eftersom hela familjen har semester så fylls dagarna med aktiviteter & yogan får stå i bakgrunden. Men håll ut snart kommer bloggen fyllas av yoga & skrivande igen..

Nu är det stor musikfestival i vår lilla stad. Igår var vi där hela familjen & lyssnade på Deportees, Ulf Lundell, Hassle, Caroline af Ugglas, Lasse Lindh, Vapnet & Hello Saferide. Ikväll vräker regnet ner & jag håller tummarna för att det snart slutar & tänker på alla stackare som bor i tält under festivalen..

tisdag 28 juli 2009

Turné


Nu har vi varit på en liten turné igen. Bland annat har vi varit på Vingåkers outlet & sambon har fyndat en Tigerkostym till stundande festligheter. Ja han ska inte vara utklädd till en tiger som tur var, utan det är märket Tiger of Sweden som jag menar. Vi sov en natt hos mina kära morföräldrar i "lillstugan". Jättemysigt förutom att jag inte kunde somna förrän jättesent & då vaknade "lilla M" & var hungrig. Så nu är jag trött...

lördag 25 juli 2009

Guitar Hero


Barnen har kopplat in playstation i vardagsrummet & sjungit singstar nästan hela dagen. Ikväll kom dom på att vi skulle ha familjetävling i Guitar Hero.
När det var min tur gapskrattade dom för att jag tydligen vickade på rumpan när jag försökte trycka på rätt färg på knapparna i rätt takt.. Dessutom åkte jag ut först av alla för jag fick nästan inga poäng.. Ja, ja man kan ju inte vara bra på allt..

fredag 24 juli 2009

5 liter blåbär idag. AJ AJ min korsrygg!!

torsdag 23 juli 2009

Lilla M


Nu har älskade lilla M hunnit bli 4 månader! Otroligt vad tiden har gått fort. Även om det känns som hon varit här länge. Hon har fått börja med smakportioner den här veckan. Mosad potatis med smör eller olivolja verkar smaka ganska ok även om det mesta åker ut. Banangröten däremot åker ut nästan direkt. Den som jag tänkte skulle göra att jag slapp & amma lika mycket på nätterna.

Hon är en otroligt glad liten bäbis som möter oss med ett oemotståndligt leende när hon vaknar på morgonen! KÄRLEK
Idag har vi varit i skogen & plockat skogens blåa guld. Fick ihop 2 liter innan regnet började vräka ner. Lillhunden fick vara lös i blåbärsskogen & hon sprang glatt omkring & repade blåbär direkt från riset. Såg så roligt ut att vi fick oss ett gott skratt..

Skynda er ut i skogen! Det är:

GOTT, NYTTIGT & GRATIS

onsdag 22 juli 2009

Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda


Läste den här tegelstenen när vi var på kusten. Andra boken som jag har läst av Anna Gavalda & samma höga klass. Man blir nyfiken på de här udda figurerna som hon skriver om & vill veta mer. Härlig sommarläsning!!

Hopp



5 solhälsning A & 3 B blev dagens försök att yoga. Har börjat hoppa så smått i solhälsningarna igen. Slutade med det när jag var med barn & nu är lilla M 4 månader. Innan dess hoppade jag hur lätt som helst i solhälsningarna men nu höll jag på att vricka alla tårna när jag hoppade bak, golvet var närmare än jag trodde.. & när jag hoppade fram landade jag med böjda ben. Suck & pust nu är man på nybörjarstadiet igen. Får ta det som en utmaning..

tisdag 21 juli 2009

I´m back


Nu är jag tillbaka efter en härlig vecka på kusten! Veckan började med lite dåligt väder & gnälliga barn men sen blev det bara bättre.. Det enda man skulle önska mer av var väl lite lugn & ro. Lyckades bli en hel del aktiviteter. Veckan innehöll bland annat:

badhusbesök, Harry Potter premiär, shopping i Varberg, krabbfiske, havsfiske & Liseberg.

Dagen efter vi kom hem var det friidrottstävlingar i hällregn.. Så nu får vi vila upp oss lite efter semestern...

Har lite vila ifrån yogan också, tog med mig yogamattan till kusten & gjorde solhälsningar några kvällar men har inte kommit igång efter det. Känns ändå lite skönt för jag har varit lite sliten i kroppen. Planerar att börja yoga igen så fort som möjligt..

söndag 12 juli 2009

Semesterstängt

Nu bär det i väg till kusten i en vecka. Det blir trångt, 2 vuxna, 2 barn, 1 bäbis, 2 hundar, hundbur, barnvagn & alla väskor i bilen...

HOPPAS EN HÄRLIG SEMESTER!!!

fredag 10 juli 2009

Förmiddagsyoga

lilla M är väldigt hungrig både på natten & morgonen nu så försöker jag sova så länge som hon sover.. Därför får yogan vänta till framåt halv tio tiden. I morse satt stortjejerna med henne i sängen när jag yogade. Blev lite si & så med mitt fokus för de lekte doktor med lilla M. Jaha du har ont i foten ja då får vi köra iväg dig till röntgen. Stora K var röntgenapparat, & brummade & pep; ja varje gång det piper så är det något som är brutet.. Hann med alla stående & en sittande framåtböjning innan dom hade tröttnat på att passa sin bäbissyster.

torsdag 9 juli 2009

Saker som gör mig lycklig

  • Långa promenader
  • Musik
  • Yoga
  • Laga & äta god mat
  • Bäbismys
  • Solig dag på stranden med hela familjen
  • Läsa en bra bok
  • Vara i Grekland
  • Skriva
Vad gör dig lycklig??

tisdag 7 juli 2009

Fullmåne


Tacksam för att det är fullmåne idag & jag inte ska rulla ut yogamattan. Stora K & jag åkte till Örebro & gick på stan idag. Lilla M var med i barnvagnen & var helt otroligt snäll hela dagen. Det känns i benen som vi gick flera mil.. Stora K shoppade en tunika, en klänning, skor & en kudde till hennes rum. Min skrala ekonomi tillät bara några inköp till Lilla M, två klänningar & en bitring med nycklar på. Men blir inte så rik på pengar av att vara mammaledig, men rik på bäbiskärlek...När jag kom hem blev jag jättesugen på biff & stekt lök, brukar ju inte äta rött kött så ofta men kanske beror på järnbristen..Biff, bea, färskpotatis & stekt lök blev alltså kvällsmaten. Paradoxalt nog ska jag laga veganmat imorgon då brorsan & hans tjej kommer på besök.

måndag 6 juli 2009

Bokslukarväder


Köpte en ny pocketbok i fredags & eftersom jag sitter & ammar en del & vädret varit grått så har jag redan läst ut den. Ur vulkanens mun av Helena von Zweibergk. Ett relationsdrama som är väl värt att läsa. Man känner igen sig lite eftersom det handlar om ett vanligt par i vår ålder med två barn, skillnaden är att deras relation knakar rejält i fogarna..

söndag 5 juli 2009

Helgmat



Både lördag & söndag kväll har vi grillat sovlaki, alltså grillspett. Lördag blev det sovlaki pork & söndag sovlaki chicken. Sambon marinerade köttet i vitlök, basilika, oregano & olivolja. När de var färdiggrillade pressade vi citron på. Till det färskpotatisar & lök i ugnen som vi blandade med ajvar, vitlök, salt & peppar. Det ska geggas ihop ordentligt med potatisen, använd händerna. Tzatsiki, (skala & riv gurka & lägg i durkslag, salta & låt rinna av, blanda med turkisk/grekisk yoghurt & ringla över lite olivolja). Vi grillade även små tomater på spett & gjorde en fetaostsallad med mycket olivolja & lite vinäger... GOTT
Påminner om när hela familjen båtluffade i Grekland för några år sedan..

Suryanamaskara


Den här veckan har det bara blivit solhälsningar. Alltid något, bättre än inget, man får vara glad åt det lilla...
Jag tycker att solhälsningar är en perfekt räddningsplanka. Det tar inte lång stund att göra 5 A & 5 B. Man håller kroppen någotsånär smidig i väntan på ett längre yogapass. Solhälsningen tränar framsidan & baksidan på hela kroppen.Ujjai andningen, drishti & bandhas stärker kroppen på insidan.
framgooglad bild

fredag 3 juli 2009

Brist

Känner mig lite svag pga sömnbrist, järnbrist & lite yogabrist.. (har gjort solhälsningar..)
därför ska jag försöka boosta mig med en affirmation.

JAG ÄLSKAR MITT UNDERBARA LIV
Var på apoteket idag, köpte allergimedicin till sambon & plåster till barnen.
När jag kom hem insåg jag att jag skulle ha köpt järntabletter till mig själv..
Det gjorde mig påmind om när stora tjejerna var mindre. Att jag själv alltid
på något sätt kom sist. Nu är jag där igen i småbarnsåren. Underbara men
krävande. Fast jag hoppas att min ålder & tidigare erfarenhet har gjort mig till en
lugnare & mer cool mamma. Återstår att se.

Jag är iallafall oändligt tacksam för vår lilla M

torsdag 2 juli 2009

Jag älskade honom av Anna Gavalda



Måste rekommendera den här boken.
Jag läste ut den ikväll & det är en berättelse som känns
i magen.

Yogatorka

Blev bara några solhälsningar i morse, sen kändes det som kroppen inte ville mer. Man ska ju lyssna på kroppen i yogan, fast ibland är det svårt att skilja kroppen från latmasken..
Var på efterkontroll hos mödravårdcentralen igår & jag hade visst lågt blodvärde. Har du inte varit trött frågade hon. Nej svarade jag men är nog ganska trött iallafall. Får köpa järntabletter så kommer nog yogaorken tillbaka.

onsdag 1 juli 2009

Humör

Kom aldrig iväg till träningscentret på det ledda yogapasset idag för att lilla M var ledsen & kinkig & helt plötsligt var klockan för mycket..
Sambon lovade att jag skulle få lite tid att yoga i sovrummet så jag stängde in mig där & började med några solhälsningar. Men sen såg jag bara sängen som hägrade & såg så mjuk & skön ut så jag la mig en stund på spikmattan i stället & sen stretchade jag höfterna lite efter det. När jag kom ut igen var mellan I fortfarande uppe trots att det var sent. Sambon gungade vagnen med lilla M & hade inte bytt blöja... han kollade på en krigsdvd.. så då blev jag sur för jag fick tjata storbarnen i säng & byta blöja. Sambon blev arg för han hade sagt till storbarnen & gå & lägga sig, utan resultat. Dessutom hade han inte märkt att blöjan var full. Han blev så arg att han kastade ut dvd-skivan på gräsmattan & jag blev så arg att jag skrek åt honom & blev ännu hesare än jag redan är..

En vanlig onsdagskväll i sommarSverige..

Som tur var är ingen av oss långsint..