fredag 31 december 2010

GOTT NYTT ÅR!!!


Önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR, ETT MAGISKT 2011.
 Vi startade vår dag med att grilla korv och åka pulka med kära vänner & ikväll blir det fest!

torsdag 30 december 2010

2010

Här skriver jag om 2009 som var ett fantastiskt år för mig. På något sätt kände jag att 2010 skulle vara ett mellanår och nu när jag summerar så tycker jag att det stämmer. Fast utåt sätt har det ändå hänt en del saker:
Vi gjorde en långresa till Thailand i sommar.
Jag fick (under en kortare tid) mer utmaningar på mitt jobb (coach).
Jag startade en enskild firma och hade min första alldeles egna yogakurs..
Jag började leda ett yinyogapass, det är jag väldigt tacksam för, då det ger mig mycket.

Det viktigaste under 2010 är att jag har tagit mycket tid att umgås med mina barn och speciellt med lilla M som är minst. Jag har spenderat mycket tid i sandlådan och på gatan med dockvagnen. Riktig kvalitetstid som har fyllt på mitt hjärta med mycket kärlek..

Sen har vi väl insett att vårt hus är lite för trångt för oss. Under 2010 har jag plockat otaliga klädesplagg som har varit slängda på golv, tvättat tusentals maskiner, skjutsat på femtielva träningar varje vecka, tittat på ganska många gymnastik och friidrottstävlingar, gått otaliga promenader med hundarna och allt annat som man gör i vardagen. De dagarna som är livet..

onsdag 29 december 2010

Trött i kroppen

Nu känns det i kroppen efter tre intensiva yogadagar. Vet inte vad det är med Marias workshops men man tar alltid ut sig till det yttersta...:-).. på ett positivt sätt. Dessutom träffar allt som hon läser och pratar om alltid mitt i prick. Tårarna rann när hon läste en text sista dagen... Dumt nog så fick jag min mens sista dagen så då fick jag ta det lugnt. Nu vilar jag några dagar men sen är jag sugen på att börja yoga igen. Med ny inspiration och kraft!
Jag läser alltid böcker om personlig utveckling och den senaste boken jag har läst är En ny jord av Eckhart Tolle. Jag tyckte faktiskt om den till skillnad mot förra boken jag läste av Eckhart Tolle.

måndag 27 december 2010

Yoga-jul

På annandagen började en workshop med bästa Maria Boox i vår fina yogashala. Så här ligger man inte på latsidan.

tisdag 21 december 2010

Månens dag

Idag är det fullmåne, dessutom har det varit månfömörkelse och det vänder med Vintersolståndet.. Gav mig ut i morse för att se månen under förmörkelsen men tyvärr var det för disigt här för att kunna se den. Ikväll har jag min yinyogaklass. Kände att jag gärna skulle vilja börja med månhälsningen ikväll när månen är i fokus. Är bara bekant med solhälsningarna genom ashtangan så månhälsningen är ny för mig. Jag har hittat en version på nätet som jag gillar. Försöker att plugga in den till ikväll.. Vill rekommendera att ni läser här hos Sanna Ehdin, lite önsketänk under den här speciella dagen:-).

lördag 18 december 2010

På min matta

 Så här såg det ut när jag rullade ut min matta tidigare idag.. Många besökare... Ja lilla M har paljettkjol som hon har fått på sig när hon har lekt med mellansyster & hennes kompis. & ja det går tydligen bra att yoga med ett paket russin i handen...

Det var bara att tränga sig in och yoga. Jag gjorde 5 solhälsning A och 5 B + alla stående... Check..

Lördag

Härliga lördag, snöflingorna dalar ner utanför fönstret. Ganska mycket att fixa här hemma. Jag rensar i hallen, alla vantar och mössor i sina korgar. Det blir ganska mycket stök i hallen med fem i familjen. Mannen tar ut alla kuddar i soffan och dammsuger den och resten av vardagsrummet. Sen är det tvätt och plock och lunch som ska lagas.. Drömmer om en lördag när allt redan är färdigstädat och jag kan ägna min dag åt att läsa, vila, yoga och skriva. Men det är bara i fantasin, förresten minns jag en gång som resten av familjen var bortrest och jag var ensam hemma.. Skönt ungefär halva dagen, sen började jag längta. Det är en ynnest att ha en stor familj i huset.
Välkomna nuet
Nuet är det enda du har, nuet är ditt liv. Gårdagen har redan varit och framtiden vet ingen något om. Var nöjd med ditt nu, sträva inte hela tiden efter något bättre. Slappna av och njut av nuet.

fredag 17 december 2010

JAG VILL

Just nu tänker jag mycket på vad jag vill. Jag tror att det har och göra med att det snart är nytt år. Inte så att jag grunnar på nyårslöften. Men ett nytt år innebär alltid en nystart på något vis. Nu är det tid att sammanfatta det gamla året och tänka på vad jag vill och vad jag vill ändra på inför nästa.. Idéerna är inte alls konkreta utan det handlar mer om att jag vill:

Vara mer fri, styra min egen tid..
Skriva mer
Jobba mer med det andliga i mig, meditera och yoga..
Lära mig mer om mindfullness och mental träning..
Hjälpa andra att hitta närvaro och lugn tex genom yogan.
Göra mer av det som får mig att må bra, inte stressa, pressa, skjutsa, sträva så mycket...
Stanna upp och andas, och vara med dom jag älskar..
Jobba med det som får mig att lysa mer.

Jag vet att det låter lite luddigt, men förhoppningsvis kommer det mer konkreta ideér som tar mig på rätt väg under 2011, det tror och hoppas jag på..



måndag 13 december 2010

Igår mysore, ikväll yinyoga

Igår var det underbar mysore i yogashalan. Varmt och skönt och bra justeringar. Jag har inte yogat tillräckligt på sistone för att riktigt "få komma in" i kroppen, men det går alltid bättre när det är ordentligt varmt när man yogar.
Ikväll yogade jag till Ulrica Norbergs yinyoga cd (som jag har fått av en yinyoga elev, tack!). Väldigt olik Biff Mithoefers yinyoga-kit som annars är min utgångspunkt i yinyogan. Ulrica hade med lite mer yang i början av passet + att det var mer flexade fötter och som jag upplever det, mer kroppskontroll än i yinyogakit då det mer är total avslappning. Tror att en blandning av de båda sätten kan bli väldigt bra...

Idag var det luciafirande på dagis. Lilla M var så himla gullig där hon satt längst fram och fortsatte sjunga fastän glittret åkte ner över ögonen. I ett hus vid skogens slut liten tomte tittar ut, haren skuttar fram så fort.. Hon gör alla rörelser till också, det är så att man blir stolt som tuppen! Tänk att minstingen blir två år i mars, tiden går för fort.

torsdag 9 december 2010

Myrsteg

Idag blir jag inspirerad av att läsa det här inlägget. Små steg varje dag mot det jag vill, sånt som jag vet om men glömmer bort (det försvann i novembermörkret men nu börjar jag kravla mig upp igen..). Igår när jag var ute på kvällspromenad med hundarna tänkte jag på att det är så otroligt vackert här på jorden. Tänk varje lite snöflinga med unika mönster, alla grenar på träden som är fulla med frost. Barren på granarna, allt är så mångfascetterat och vackert.  Det är som vi som bor på den här planeten är förblindade vi kan inte se det vackra och ta in det.. Vi springer på i ekorrhjulet, vi stannar inte upp och känner och lyssnar, tiden snurrar fort.. Vi måste lära oss att känna istället för att tänka. Att gå åt det hållet som hjärtat pekar.. (Lättare sagt än gjort, jag vet men jag vill försöka).

onsdag 8 december 2010

Årets kalender

Här kan man lyssna på ett radioinlägg om medicinsk yoga Yoga för hjärtat. Det är intressant tycker jag. Skulle gärna lägga till lite andningsövningar i början av mitt yinyogapass men vill lära mig mer först.

Känner mig hoppfull inför 2011 när jag tittar på min nya vackra kalender..
Just nu känns annars allting väldigt trögt, hade hopp om att saker skulle falla på plats här tidigare i höstas. Men nu känns det som om ingenting händer varken på mitt jobb eller i mitt nystartade företag. Dessutom har inte min yogaträning varit på topp den här hösten heller. Det som känns viktigt just nu är att vila mer och meditera mer. Men jag VILL att det ska hända roliga saker att NYA MÖJLIGHETER ska komma till mig snart och att allt inte bara ska gå i samma gamla hjulspår...

tisdag 7 december 2010

Hemma

Julklapp till lilla M, halva priset mot i leksaksaffären här i stan.. Det är billigt i Ullared..
Börjar återhämta mig efter hemkomsten från lågprisshopparnas mecka.. Hade faktiskt trevligt. Mysigt att göra utflykt med stortjejerna och min kära kompis med dotter. Ja vi fyndade en hel del, nästan alla julklappar är klara. Skulle gärna ha köpt lite till, bla fanns min favorit ansiktskräm från Lumene, för mer än halva priset. Men fick hålla hårt i plånboken och det blev ändå hyfsat dyrt.. Jobbigt att köra hem, många mil i dåligt väglag och det snöade. Så igår gick jag och la mig tidigt. Ikväll var det mitt yinyogapass. Hade ingen större lust men bara jag kom dit och tände ljusen så var det härligt att vara där.

fredag 3 december 2010

& i helgen... Ullared...!?

I helgen ska jag till Ullared med stortjejerna. I ett svagt ögonblick för ganska länge sen lovade jag en kär vän att följa med henne & hennes dotter dit. Blir lite full i skratt den här hösten/vintern har det varit ålandsresa och nu också Ullared.. Jag som varken tycker om att "festa" eller shoppa. Det som gör mig mindre full i skratt är att jag har egentligen ingen ork alls just nu. Men nu har jag lovat och jag har lärt mig läxan att jag ska bara tacka ja till sådant som ger bra magkänsla, annat måste jag välja bort, för min egen skull.
Nu har jag bokat hotellrum till min yinyoga workshop i januari, känns skönt att ha det gjort även om jag just nu önskar att min kalender skulle vara tom. Den här veckan har jag prioriterat att meditera, en stund varje kväll när lilltösen har somnat. Har en bra andningsmeditation i min mp3-spelare som jag brukar lyssna på. Min önskan är att meditera en lite längre stund på egen hand. Men när det är liv och rörelse i huset så fungerar det bättre att få vägledning i hörlurar och då stänga ute världen utanför.