onsdag 29 juni 2011

Ljuvligt

Igår yogamöte & yinyoga pass. När jag kom hem sov lilla M & resten av familjen skrattade & berättade att hon hade gått omkring & sagt; Jag saknar mamma mest i hela världen! I morse när hon vaknade så frågade jag om hon hade saknat mig; Jaa, hela tiden! Inget är så ljuvligt som att vara älskad av en tvååring..
Yogamötet var trevligt med gott fika i cafét som ligger i våningen nedanför den vackra yogasalen. Min yogavän drar ett ganska tungt lass själv med sin verksamhet. Får lite dåligt samvete att jag har gett upp både min egen ashtangaträning & undervisningen, men man måste följa sitt hjärtas väg..♥ Bara tre stycken på yinyogapasset, kan inte låta bli att blanda in kundalinin med uppvärmningsövningar & mantrameditation..Ska bli skönt med sommarlov från undervisningen även om det bara är en gång i veckan..
Idag snabbade jag mig hem på lunchen för att äta jordgubbar & gräddmjölk med mellan I. Sommar♥känsla. På jobbet lyssnade jag på P1 Sommar (lyssna här) med Underbara Clara. Uttrycket "jobba mindre leva mer"  var väl det som lämnade starkast avtryck, speciellt idag när solen har gassat utanför kontorsfönstret..
Sommarlunch!

Jag älskar utsikten från vår altan.

tisdag 28 juni 2011

Sallad & choklad

Nu när det är varmt & gott ute så passar det bra med sallad till lunch. Om man steker ett par kycklingfiléer i ugnen så kan man skiva dom & med diverse tillbehör så har man lunchsallad i flera dagar. Igår med fetaost, tomat, gurka, rödlök, olivolja & vinäger. Idag med sparris, avocado, champinjoner, gurka, tomat & creme fraiche smaksatt med chili & paprika. Sen att det råkar slinka ner en ganska stor chokladbit framåt eftermiddagen låter vi vara en parantes.. Ikväll yogamöte & sista yinyogapasset innan sommaren.. Kram

måndag 27 juni 2011

Ikväll

ville aldrig lilla M somna. Då tänker jag på något jag har läst av Yogi Bhajan som är ungefär så här. Vi är inte mänskliga varelser som är här för en andlig upplevelse, utan vi är andliga varelser som är här för en mänsklig upplevelse. Vad kan vara mer mänskligt än att ha hand om ett barn som inte vill somna.. tänker jag & försöker ta det med jämnmod. (några uppvärmande kundaliniövningar hann jag med då hon satt i pappas knä en stund..).

söndag 26 juni 2011

Världsliga saker

Hoppas ni har haft en underbar midsommar! Här har jag ägnat mig åt värdsliga saker:
  • Midsommarfirande med dans runt stången
  • Mysig fest med goda vänner.. men trött dagen efter då det blev lite sent
  • Ätit grillad lax & ugnsbakad lax & rester av lax... gott & känns nyttigt
  • Varit på fotboll
  • Rensat i garderob & målat garaget.. 
Tyvärr ingen yoga, men får ta igen det till veckan.. KRAM

torsdag 23 juni 2011

I mitt stilla sinne

undrar jag ibland hur det kommer sig att jag varje dag frivilligt gör en yoga som gör mig: yr och lätt illamående & får det att kännas som klockan står still när man har kramp i armarna i Sat kria ♥.
Igår fick jag ett mail om en kundaliniyogaworkshop i en stad nära mig. Lärare är Guru Dharam som har varit kundaliniyogalärare i 25 år. Blev genast sugen på att anmäla mig. Workshopen är i höst & igår kväll funderade jag på om den kommer att krocka med andra delen av utbildningen till yinyogalärare. Då slog det mig att det nog är inte meningen att jag ska gå klart yinyogalärarutbildningen. Det är därför jag aldrig får hemuppgiften klar, det känns inte som prio ett, inte som det jag ska göra. Det känns lite jobbigt att skriva det här för mitt intellekt säger mig att jag absolut borde gå, men magkänslan säger något annat. Lämnar det öppet så tillsvidare..

Idag tänker jag på att uppskatta & vara tacksam för allt jag har.
Kvällsmat, varm fetaostsallad med zucchini istället för gurka & ett gott glas rött

tisdag 21 juni 2011

Jag vet inte

Inte så stolt över början på kvällen. Lilla M var trött & gnällig & smittade av det på mig. Till kvällsmat gjorde jag kycklingsallad som man själv fick plocka ihop från olika skålar. Det kändes som en bra idé men stortjejerna petade mest i maten. Skålen med qinoa & den med kidneybönor stod orörda med undantag från det jag tog. Inte lätt att applicera nya matvanor på resten av familjen... Mannen blev trött på mitt sura humör & tog hundarna på långpromenad, lilla M somnade tidigt & då fanns det en lucka för yoga. Jag är lite osäker på om jag gör helt rätt i alla övningar. Hur länge ska jag hålla Sat kria? eller är verkligen mina ögonlock 1/10 dels öppna? & säger jag mantrat på rätt sätt? De flesta frågorna dyker upp i de längre meditationerna, de fysiska övningarna är jag säker i. Men även om frågor dyker upp så känns det ändå som att jag är på rätt väg. Kundaliniyogan ger mig andlighet. Även om jag bara gör den själv hemma så känns det så väl. Det händer något i mig, jag kopplar upp mig på en högre energinivå..kanske man kan beskriva det som.. Så småningom ska jag naturligtvis leta reda på en lärare. Men jag har alltid varit skeptisk till att förlita sig för mycket på bara en lärare. Man måste lyssna på sin egen inre visdom för den finns där.. Men läraren dyker upp när eleven är redo (så det hoppas jag på).
En sak som jag märkt på senaste tiden är att jag ofta tänker: jag vet inte. Inte i jobbsammanhang men när det gäller andra saker dyker ofta tanken upp. Jag vet inte, jag tar en dag i taget.. Känns skönt på något sätt, skönt att inte planera så mycket, att inte alltid ha en åsikt att vara mer öppen. Jag tar det som något positivt, men är inte helt säker, jag vet inte...

Vill tipsa om ett avsnitt av radioprogrammet Kropp & själ. Finns här. Både Sanna Ehdin & Jörgen Larsson (tidsforskare, förespråkar frivillig enkelhet). Hörvärt.

söndag 19 juni 2011

Duktig flicka

Lilla M är feberfri idag. Har spenderat dagen på friidrottsarenan. Mannen är funktionär & stortjejerna tävlar. Träffar stora Ks förra friidrottstränare. En tjej som går på gymnasiet, som är duktig i skolan och i friidrott, en ung vacker tjej som har hela livet framför sig. Nu är hon sig inte lik längre, smal som ett skelett, har slutat äta, anorexia. Det river i mitt bröst av förtvivlan. Kan inte föreställa mig hur det måste kännas när ens älskade dotter håller på att svälta sig till döds samtidigt som vi lever i överflöd. Blir rädd när jag tänker att stora K oxå delvis är en prestations-prinsessa & många av hennes kompisar med. Vackra unga tjejer som är duktiga i skolan & på gymnastik, friidrott & andra saker. Att man tycker att det är positivt när de är duktiga men i själva verket kanske det så småningom blir till stora tyngder på deras axlar. Tyngder som för en del blir alltför tunga att bära. Brukar försöka tänka på att inte berömma prestationer för mycket utan att mer fokusera på att säga sådant som: det är så skönt när du är hemma. Stora K & jag pratar länge om det svåra, skönt med en pratstund det är inte alltid som man kommer en trettonåring nära. Tänker som alltid att yogan kanske kunde hjälpa, att vara med sin kropp utan att behöva prestera något, som det är i kundaliniyogan & yinyogan.
Igår kväll yogade jag mellan tio & elva, mannen var på grillning med friidrotten & alla döttrar hade gått & lagt sig. Maya Fiennes dvd, tänkte bara göra en liten stund men en timme gick fort.

lördag 18 juni 2011

Surt & trögt

Det här är den andra mammagrisen i familjen, eller mattegrisen kanske man ska säga.. Hon älskaar sin matte, kanske för att jag är den som går flest promenader.(mest av allt älskar hon mat men inte hundmat.. jaga katter står ockå högt i kurs).
Lilla M har feber så här har jag spenderat mycket av tiden i soffan & sängen. Igår kväll var jag på tjejmiddag. God mat & kul att få träffa tjejkompisarna. Nu när vi är fyrtioplus så har nog pratet ändrat sig en del. Vi njuter mer av livet & pratar med glädje om vad det är fint ute nu. Pratar också om vad livet är skört då en av tjejernas nära bekanta, en familjefar, hastigt gick bort. Cyklar hemåt framåt tolv & sen vaknar lilla M & krånglar litegrann. Alldeles för lite sömn & idag blir därefter. Sur & trög känner jag mig. Sömn är ovärderligt för mig! Andra saker som jag vill ha varje dag är nyttig mat på regelbundna tider, yoga & promenader. Då mår jag som bäst.. Har inte blivit så värst med det de senaste dagarna.

torsdag 16 juni 2011

Kärleksbarn

Tänk att varje morgon när lilla M vaknar tittar hon på mig med sina blå ögon & säger; jag älskar dig mamma & pappa med & systrarna med. KÄRLEK♥♥♥. Hon är verkligen en liten kärleksspridare den lilla tvååringen. Jag är så tacksam & lyckligt lottad.
Kvällsmat: plättar med jordgubbar & grädde

onsdag 15 juni 2011

Sommartider

Igår kväll hade jag mitt yinyogapass. Känns att det är sommartider, bara några få där. Kändes trögt att åka dit. Det var skolavslutning på morgonen & på kvällen åt vi tacos (barnens beställning) & jordgubbar med glass & grädde. Fick rusa iväg direkt efter middagen. Bara jag kommer dit känns det bra men inser att jag behöver semester även från "yoga-jobbet". Kommer bara köra ett pass till & sen blir det sommarledigt. Är liksom lite mellan två stolar eftersom jag nu praktiserar kundalini men undervisar i yinyogan. Går ändå bra, smyger med lite kundali i yinpasset. De gifter sig fint, uppvärmning the kundalini-way passar bra ihop med yinyogan.
Saknar mina yogavänner som går på mysoreträning tillsammans. Pratade med min yogavän & hon undrar om jag har hittat tillbaka till ashtangan. Då känner jag väldigt starkt & tydligt att just nu är det Kundalinin som gäller för min del. Känns lite ensamt men rätt. Ikväll hade jag planerat att får en lång yogastund & naturligtvis ville lilla M aldrig somna. Hon lekte koja under täcket, hon ville oxå yoga & satt i halvlotus & såg nöjd ut, hon hittade en paljettkjol som hon provade.... Vill bara ta allting med ro & acceptans men blir lite stressad av att det inte blir som jag planerat. Tillslut somnade hon i mannens knä i soffan & jag fick en liten yogastund. Men ikväll blev jag mest trött, yr & illamående av alla repetitioner i övningarna.
Lilla M är skolavslutningsfin!!



måndag 13 juni 2011

Köttfri måndag

Fetaostsallad till lunch, pasta med tomatsås & diverse tillbehör till kvällsmat.

Kvällens yogapass var det här (länk). Tacksam för inspirerande yogis som delar med sig! Det tog drygt en timme. Härliga tider♥

söndag 12 juni 2011

En sån där dag


 Trött & lätt huvudvärk hela dagen. Känns övermäktigt med tvätthögar, disk och annat som måste fixas. Blir lite mycket när man har haft många aktiviteter & lite tid hemma. Tänker på att vi nog ska stanna hemma på semestern, stanna hemma & förvalta det vi har..Men vet hur det är, man fixar & donar men blir aldrig färdig. Kanske är det som är felet att man tror att man ska blir färdig, komma i mål. Man får istället se på hemarbetet som en process som ständigt pågår. Mannen & jag hjälptes åt att städa i kylskåpet, kanske inte helt välfyllt men rent!
Lilla M & jag plockade en massa blommor & vi skjutsade Mellan I på ridkalas, där vi fick klappa söta islandshästar& gick en promenad.
Hade hoppats på en lång yogastund idag men lilla M ville aldrig somna. Jag satt brevid henne i sängen & gjorde en Gunpati Kriya Meditation. Man upprepar mantrat" Sa Ta Na Ma Ra Ma Da Sa Sa Se SoHung´" samtidigt som man trycker tummen mot pek, lång, ring & lillfinger vid varje stavelse. Man måste verkligen hålla fokus för annars tappar man bort sig. Trodde det skulle vara svårt att komma ihåg mantrat men det gick faktiskt lätt & jag höll på en lång stund. Det vill jag göra fler gånger!  Är ändå tacksam för den här dagen även om jag inte är på topp.

lördag 11 juni 2011

Kanonväder i värmlandsskogarna

Hela dagen har vi tillbringat på friidrottstävlingar. Soligt och härligt och många medaljer till bästa stortjejerna.. En liten yogastund när jag kom hem. De fem tibetanerna, frog pose (trött efter 26 ggr) och meditation for a calm heart (kort). Har tänkt att strukturera upp yogan och ha en plan. Men nu är jag glad när jag får till mina små stunder. Men häromdagen blev jag så yr och illamående efter uppvärmning och tibetaner att jag bums fick hoppa i säng. Tänker att det kanske är positivt ändå, att det är så mycket energi som strömmar till & jag inte är riktigt van vid det..  Kram & fin helg / Ulrika
Vi fick ha paraply som skydd mot solen:-)
Stora K kastar spjut
Mellan I är glad, fick guld, silver & bronsmedalj..

torsdag 9 juni 2011

Idag

Frågor som jag borde tänka på är: vad är tao? & vad är yin? Har alltså fortfarande inte lämnat in kompletteringar på min hemuppgift på yinyogakursen. Förstår inte riktigt varför för jag brukar vara snabb & ambitiös när det gäller yogan.. Måste ta tag i det före semestern för jag vill nog gå steg 2 som är i oktober.. Vill känna efter inåt så det känns rätt. Förstår hur det här låter...., bara gör det NU vill jag skrika åt mig själv.. Igår kväll var vi på en underbar utflykt med mellan I:s klass. Vi åt goda mackor i gröngräset & barnen badade i en sjö när kvällssolen gassade. På vägen hem stannade vi där de har djurhagar för barn. Klappade supersöta kaninungar, tittade på ankor, får, getter & en åsna. Stortjejerna tjatade sig blå om att få hyra sommarkaniner. De lovade att inte tjata om Liseberg eller något annat om de bara fick hyra kaniner. Kan vara ett billigt alternativ på semestern..
Hann ändå med en liten yogastund. Tacksam för det idag, det gör stor skillnad för mig! Har börjat med de fem tibetanerna igen. Är en kraftfull övning som ger styrka & energi på mindre än en kvart. Passar bra nu när det närmar sig sommarlov med stormsteg & man inte brukar få så mycket egentid där hemma. Märker att träningen är en färskvara. Är hur snurrig & illamående som helst efter bara 8 varv, sist jag gjorde den snurrade jag 21 varv utan problem. Även de andra övningarna får jag göra färre repetitioner av.
Frog pose. Jag har lånat bilden här http://kundalinirisingyoga.wordpress.com/
Efter det gjorde jag lite uppvärmingsövningar framför tvn. Ska försöka lägga till några benövningar, märker att mina ben har tagit lite stryk av att jag har slutat med ashtangan. Frog pose kanske kan bli en daglig övning.

måndag 6 juni 2011

Långhelg

Ett av mina fynd från Wera, Åhlens..
Vilken härlig långhelg. Mannen & jag hade några underbara dagar. Huvudstaden visade sig från sin allra bästa sida med strålande väder, folkliv & shopping. Vi har ätit gott & tagit det lugnt. Ingen stress alls. Men efter två nätter borta så längtade jag hem till barnen... speciellt till lilla M som är minsting. Det var så härligt att komma hem igen!! Tyvärr har det inte blivit någon yoga alls. Får ta igen det när det blir vardag igen.

onsdag 1 juni 2011

Kvällens kundaliniyoga

Inför kärlekssemestern, hi hi, fick kvällens yoga gå i hjärtchakrats tecken.. Avslutade med meditation med mantrat SAT KAR TAR. Hittade ett klipp på youtube hur man gör. Det är härligt! Prova!

Kärlekssemester

Är det lite tyst här på bloggen i några dagar så beror det på att mannen & jag åker på en liten kärlekssemester till stora staden. Eller om sanningen ska fram så är vi ganska trötta & slitna. Mannen har pluggat som en tok inför examination som är på tisdag. Dessutom har han jobbat heltid. Jag har känt mig ganska ensamstående här hemma & det är mycket som ska roddas på våren i en trebarns familj.. Så det kanske mer blir en sov- och vilosemester. Får vara bra så.. Lite shopping ska också hinnas med. Jag är ingen shopping-fantast men vår & sommargarderoben behöver definitivt uppgraderas.. Ha en underbar helg!