fredag 30 september 2011

Kroppen och jag

Har väl inte varit en bra vecka för mig och min kropp.. I början av veckan gjorde det mig väldigt orolig = dålig sömn. Nu känns det bättre (även om symptomen kvarstår) & jag är väldigt trött... Ordinerar mig själv att vila. Jag tog tom en semesterdag. Inte dåligt för att vara mig! Är inte så bra på att ta det lugnt och vila så det får jag nog träna mer på.. Min omgivning säger likadant, nu måste du vila!! men jag är väl liksom van att vara den som fixar, donar & har koll på läget (& ska sanningen fram är dom oxå vana vid det).

Gladsaker idag: Lilla M sprang direkt in på dagis & lekte med en käpphäst, ingen gråt efter mamma, skönt! Jag älskar den här varma höstluften, de vackra färgerna på löven (vill helst bara sitta med benen i kors på studsmattan & suga in naturen samtidigt som lilla M hoppar & leker..). Kundaliniyoga workshop i kväll & i morgon (bara jag nu orkar köra dit.. måste hinna VILA innan).

söndag 25 september 2011

Kroppen ropar del 2

Skrev i ett inlägg att kroppen ropar. Tyvärr har kroppen fortsatt med det i helgen fast på ett litet mer otrevligt sätt. Rycker liksom i musklerna mest i händer & fötter, speciellt på nätterna när jag slappnar av så jag har haft svårt att sova. Hypokondrisk som jag kan vara så har jag under nattetid tänkt på hemska sjukdomar. Men i dagsljus tänker jag att det är nog har varit för mycket stress ett tag. Har köpt en burk magnesium på apoteket som jag överdoserar lite... Magnesiumbrist kan ge såna symptom. Har duschat kallt ganska mycket förra veckan & det har varit jätteskönt för man piggnar till direkt men kanske mitt nervsystem löper amok av chocken..
Har ändå varit en bra helg. Har varit på examenshögtid på Karlstads universitet. Bästa mannen är äntligen yrkeslärare på riktig. Hurra & Grattis!! Har hunnit med en del yoga också men lite försiktigt pga ladies holiday..

Hittade en plats i solen även denna helg!

onsdag 21 september 2011

En dag i taget

Tänker att det är sjukt på något sätt. Som igår. Upp ganska tidigt, morgonbestyr, skjutsa till dagis, Jobba heltid, slänga in i affären på hemvägen, hämta på dagis, pussa & krama den minsta, laga mat, hämta största dottern vid gympahall, byta om, äta, skjutsa stordottern på gympamöte, åka till mitt yogapass, komma hem efter nio, gå ut med hundarna, dricka en kopp te & sova.. En helt vanlig dag & jag menar inte att jag har mer än någon annan. Men inser att alla vardagskvällar den här veckan är uppbokade med något. Ikväll föräldramöte på dagis. Det är då jag börjar tänka på DOWN-SHIFTING & FRIVILLIG ENKELHET. Men är nog för långt inne i ekorrhjulet för att se andra möjligheter just nu. (kolla den här bloggen, ser så skönt ut, men barnen håller nog inte med..)

tisdag 20 september 2011

Kroppen ropar..

Sitter & klurar på mitt yinyogapass. Har en grundidé men vill att passet ska vara välplanerat & att jag får med allting som jag har tänkt mig. Naturligtvis vill jag ha med lite av kundalinyogan i passet & vill att det ska harmonera med lugna yinyogaasanas. Älskar att planera mina yogapass! Tror nog att jag skötte mig ganska bra som vikarie på ashtangayogan igår. Sitter i ryggmärgen. Däremot hörde jag hur min kropp ropade till mig; jag vill inte utmana höft & knän i halvlotus, jag vill inte svettas på det sättet som man gör när man tränar dynamiskt. Jag vill ha andlighet, sjunga mantran & röra mig i mjuka, rytmiska kundaliniyogaasanas.. Nej jag vet, alla kundaliniyogarörelser är inte bara mjuka, fråga mig, jag har fått avbryta Sat Kriya för att inte kräkas. Dessutom har ashtangayogan betytt otroligt mycket för mig under många år. .

Idag tänker jag att jag vill följa med i flödet.. Bara lita på att det som händer är för mitt bästa. Inte kämpa, planera, längta, sträva & oroa mig. Utan att lita på att allt är som det ska just nu & i framtiden. Det jag behöver veta kommer till mig. Det som är meningen sker...

måndag 19 september 2011

Yoga vecka 37

Det har varit en hyfsad yogavecka. Två långa & fokuserade pass & tre kortare & ofokuserade pass. Det får duga eftersom lilla M har varit sjuk & gnällig.. = 5 st
Helgen var bra på alla sätt & vis med långpromenader & både sol & regn. Ändå så har mitt humör inte varit så bra. Kanske det är hormonerna som ställer till det, ett ständigt återkommande ämne här på bloggen.. Eller att jag är trött då lilla M har varit gnällig & det är BARA mamma som duger. Tänker att det faktiskt har varit en del stress & press på sistone & det kommer naturligtvis ikapp mig när allt lugnar ner sig lite. Troligtvis är det en kombination av alltihop. Jag vill vara lugn, nöjd, glad, tacksam & närvarande här & nu. Hi hi, jag hör själv hur det låter, jag är ju inte mer än en människa..
Ikväll ska jag vara vikarie på ett ashtangayogapass.. Oj oj känns lite pirrigt då jag inte lever "ashtangaliv" längre. Men många års aktivt ashtangayoga sitter säkert kvar i minnet & kroppen.. Var tvungen att sjunga inledningsmantran för mig själv i bilen & ja det sitter i ryggmärgen..  Vande gurunam charanaravinde sandarsita svatma sukhavabode..osv

lördag 17 september 2011

En plats i solen

Härligt med helg på hemmaplan. Gick en långpromenad ute på landet med lillhunden & lilla M (äntligen feberfri) i kärran. Satt i solen & läste "Kraften", läser bara lite i taget så den ska räcka länge. Lagade en lasagne med olivolja i bechamel såsen & en chokladsockerkaka till kaffet. Min yogastund blev däremot ganska halvhjärtad & ofokuserad, bla för att lilla M kom & kramade min rygg & knaprade chips i mitt öra. Gav upp & kröp ner i tv-soffan i ställen..


onsdag 14 september 2011

My kind of lunch

Hemma & vabbar för andra dagen i rad då lilltjejen har feber. Tråkigt men det är iallafall fyra veckor sen hon hade feber sist. Alltid något, förut har det varit två-tre veckor mellan gångerna. Igår yogade jag till Maya Fiennes dvd på förmiddagen. Härligt & samtidigt jobbigt. Planerade att göra likadant idag. Att jag aldrig lär mig... Naturligtvis vägrade lilla M att somna förrän nu efter lunch. Får spara yogan till ikväll istället.
Jag åt en riktigt god lunch, lax med fetaost täcke som var rest från igår. Till det ugnsbakade jag zucchini, tomat, rödlök, oliver & paprika med massor av olivolja & klippte över persilja när det var färdigt. Mums.. nu är jag mätt!

måndag 12 september 2011

Yoga vecka 36

& då får man krypa till korset & erkänna att det inte blev någon fysisk yoga alls förra veckan. Det var för mycket annat som kom i vägen. Som bröllpsdag med vin, klipptider, barnens träningar, föräldramöte & resa till kusten. Tänker att det var en ovanligt hektisk vecka eller så är det helt enkelt bara hösten som har börjat... Känner att vi måste sätta oss ner i något sorts familjeråd & bestämma hur det ska lösas med skjuts till träningar & annat. För jag vill prioritera min yoga

söndag 11 september 2011

Helg vid havet

Havsluft♥

Jag lyckades fånga både makrill & torsk

Underbart att duscha varmt ute.


Slånbär ser så goda & nyttiga ut men smakar kärvt i munnen..
Min önskan att komma ut i elementen gick definitivt i uppfyllelse i helgen. Mannen & jag var på västkusten med kompisar. Härligt att vara ute på landet, lyssna på tystnaden & att vakna av kor som råmar. Vi har även hunnit med att fiska, shoppa sportkläder i Sportshopen, äta räkor, dricka vin, spela kort & skratta oss dubbelvikta.

onsdag 7 september 2011

Marken sviktar

Jobbar i en osäker bransch. Fast jag har jobbat där i snart tjugo år. Men nu var det dags igen, företaget har tappat ett stort avtal & går en oviss framtid till mötes. Eftersom jag jobbat länge har jag lång uppsägningstid. Idag fick jag en uppsägning. Helt medveten om att det skulle komma & vet även att det kanske ordnar sig. Men ändå känns det lite som om marken sviktar... Men vägrar bli orolig, kanske marken sviktar på ett bra sätt, som en språngbräda... Håll tummarna♥

Var inte så många på mitt yinyogapass igår. Passade på att lägga in lite av det som jag gör hemma. Startade med övningar för hjärtchakrat gick över till yinasanas & därefter en meditation med mantra (som man upprepar tyst inom sig). Guru Guru Wahe Guru. Guru Ram Das Guru.

måndag 5 september 2011

Yoga vecka 35

Förra veckan var en riktigt bra yogavecka. Yoga alla dagar utom på fredag. = 6 dagar
Ingen yoga idag.. Mannen var hemma idag för att dagis var stängt. Han överraskade med god gryta, gott vin & blommor. Bröllopsdag! Det hade jag glömt.. Tur att någon står för romantiken...

Tänk att det bara har gått två år sen dess, känns längre.. då var lilla M en bäbis...♥



söndag 4 september 2011

Helgen







 I lördags var jag "friidrottsmorsa" & sprang fram & tillbaka mellan stora K & mellan I:s tävlingar. Jag har hejat, hämtat vattenflaskor, spikskor & annat som behövs göras i "serviceteamet". Hann också med att gå en långpromenad med lillhunden  & lilla M plockade sommarblommor som gör en sista suck.. Stortjejerna hade en lyckad dag & slog personliga rekord. 4,81 i längd för stora K & bla 1,32 för mellan I i höjd. Fantastiskt tycker jag då hon inte är mer än drygt 1,40 lång. Fast jag missade hela dramat då jag mest sprang efter en tvååring med mycket spring i benen... På kvällen fick tjejerna mat från snabbmatskedjan medan mannen & jag åt lchf-inspirerat. Med bara kött, sallad bönor & sås.Vi behövde inte åka så kristligt tidigt på friidrottstävlingarna. Så jag hann med att först duscha kallt & sedan göra ett yogapass (för hjärtat). Så härligt & välbehövligt! På fredagskvällen var jag så trött att yoga fanns inte på kartan.
 
Idag var hela familjen i skogen & plockade svamp. Vi hittade gula kantareller & svart trumpetsvamp. Mums. Familjeidyllen utbyttes dock till drama mellan I trampade i ett jordgeting bo. Hon hade en hel svärm med arga jordgetingar efter sig & fick 8 stick. Lillhunden försökte varna henne & skällde när hon var på väg mot boet. Men då var det redan försent. Gråt & tandagnisslan men som tur var gick det bra förutom att betten blev röda & onda. Far i huset är allergisk mot getingar.. Nu ligger mellan I:s jacka kvar i skogen då det var en hel svärm runt den när vi kollade så vi får försöka hämta den en annan dag...Blev i alla fall svampmackor & en riktigt god svamppasta med grädde & parmesan ost. Perfekt med en vegetarisk rätt som alla i familjen gillade..!




torsdag 1 september 2011

Elementen

Nu har jag en stor längtan av att ge mig ut i elementen.. Sol, regn, vindar, skog, sjöar & hav. Som ett svar på min önskan så blev jag totalt dränkt av en störtskur när jag cyklade hem från jobbet häromdan. Kunde inte låta bli att skratta, bring it on!! Igår sprang jag ett varv på motionsspåret i samband med att jag skjutsade till en träning. Eller sprang, småjoggade kanske är mer sanningsenligt. Stannade & tränade lite på ett utegym som är mitt i skogen. Åskan mullrade & det duggregnade, härligt... det känns att man lever. Jag är så glad att min yogarutin fungerar så bra nu. Vid nio på kvällen så är det min yogastund, lilla M sover & jag har sagt godnatt till mellan I. Yogan är underbar, savasana & meditationen är det svårare med. Men jag kortar tiden & tänker att det får vara så just nu. Använder zen timer (en app) i mobilen både till yogan & meditationen. Härligt med små klockor som klingar när tiden har gått. Blir alltid hungrig efter yogan så det blir en lite för sen macka eller yoghurt. Sen sover jag gott..
Bilden är från min stads hemsida, så det var precis här jag tränade:-)