tisdag 21 november 2023

Snällt & argt

 Tisdagar är inte min bästa dag. Vaknar jag med huvudvärk kan jag ge mig tusan på att det är en tisdag, så också idag men värken hålls borta med några koppar kaffe än så länge.

Andra saker har varit snällare mot mig på sistone: 

Som en konsert i större grannstaden med käraste vännen där vi åt på italienskt hak (svamp-lasagne mmm)  innan & hann prata ikapp, underbart! 

Som att mannen, jag & fjortonåringen såg en lite mysrolig film tillsammans i tv-soffan i lördags, UFO-sweden hette den, kanske inte en rekommendation men vi hade det mysigt!

Som mycket frisk luft i söndags då jag först gick en långpromenad med hunden & mannen på fm, sen cyklade jag med dottern & hästen på uteritt på em.

Kultur & mycket frisk luft det är grejer det!!

Annars då, jo igår blev jag sådär tvärförbannad helt plötsligt. Hade en stressig dag på jobbet & sen handlade jag & hämtade en bok på biblioteket. När jag kom hem så kände jag bara att vårt hushålle är en enmansshow & jag är stjärnan där. Det kanske inte stämmer helt med verkligheten men vissa tvättade t-shirtar har väntat väldigt länge på att bli invikta i en låda & när jag har städat tex en toalett så tror jag att någon annan tänker tex att då kan jag ta den andra toaletten. Men så tänker tydligen inte någon annan.....!!!!

Sen blev jag gladare & kröp ner i soffan & kollade på Husdrömmar dokumentär & senaste avsnittet av Hålla samman. Det var fint.

Förresten glömde jag att berätta att på lunchen igår gjorde jag en soppa på blomkål/zucchini/lök som jag kryddade med röd curry & spädde med kokosmjölk & buljong. Det blev många portioner som ligger i frysen & passar perfekt som matlåda för mig! Eftersom jag har problem med lederna & det känns lite sämre nu, kanske beroende på att vi inte ätit så nyttigt på sistone så är det här ett lätt sätt att få i sig mycket grönsaker.



2 kommentarer:

  1. Sådana aktiviteter piggar upp och ger energi. Mums vad god soppan låter. Jag vill bli så mycket bättre på att ta mig tid att laga mat, från scratch.
    Kramen,
    Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, soppan är faktiskt god och mest att jag mår bra när jag fyller på med grönt. Härligt att du kikar in här och stor kram tillbaka!

      Radera