torsdag 20 oktober 2022

Dagens dilemma

Inbjuden att åka till Dalarna med jobbet i budgetmöte. Middag med trevliga gänget, hotellnatt & lite stöd i jobbet. Men krockade med andra omgången av min yogakurs & dotterns generalrepetition inför gymnastiktävling. Krockade också med en massa jobbmöten & vinterdäcken är inte på bilen ännu. Tackade helt enkelt nej & egentligen var det nog inget dilemma. Kanske bättre att prioritera annat för den här hålögda, snart november-trötta människan som är jag.

Annat som jag faktiskt har prioriterat var lång lunch med en av mina närmaste vänner. Vi ses sällan men det känns alltid som igår. Dessutom pratar vi om viktiga saker & ställer frågor till varandra om hur vi har det. Det gillar jag mycket!

På tal om lunch gjorde jag storkok häromdagen. Blomkålssoppa med röd curry & kokosmjölk. Frös in i portioner (nej mannen & yngsta dottern är inte imponerade av blomkålssoppa). Den blev kanske lite för stabbig i konsistensen men jag tänker att den är nyttig & jag är lite besatt av att försöka få till lite nyttigheter nu..


Inte ta bort en massa men kanske lägga till fler steg, lite mer grönt & annat hälsosamt för att mota bort tröttheten..

Läste den här boken, rekommenderas inte! Alldeles för mycket läkartermer & att man nästan inte kan äta någonting utan att bli dement & dö i förtid... Men något jag tar med mig är att supermycket olivolja är bra (tur att vi redan är storkonsumenter), hasselnötter är finemang (jag har köpt en stor påse & äter några varje dag), fasta är också fint (jag fortsätter med min periodiska förmiddagsfasta men det är tydligen mycket bättre att göra det på kvällen men nix jag vill ha mina kvälls-hårda-mackor) & motion som långa promenader är fantastiskt (check på den).

Tack & hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar