söndag 6 mars 2022

Har det flyttat in en ungkarl?

 Igår var den en vecka sen jag stukade foten & här sitter jag framför Vasaloppet på tv med foten i högläge. Svullnaden var all-time high torsdag & fredag men nu är det lite bättre, haltar långsamt fram eller går med krycka på den lilablå svullna foten. Att gå utomhus på ojämnt underlag känns inte lockande än så länge. Något jag redan vet är att stillasittande är inte min grej. Funderingarna går runt rehab-träning så fort som möjligt..

Imorse när jag tittade i kylskåpet skrattade jag och sa till min man att det ser ut som det bor en ungkarl här. Ni vet allt det där lilla extra som jag brukar handla som god granola, frukt & grönsaker, jordnötter mm har tagit slut nu när det är mannen som handlar. Nu fanns det dock lite öl, bacon & korv som inte brukar vara mitt prio ett😅.

Fördelen är väl att jag har sparat lite mer pga att jag har jobbat hemifrån & inte har handlat något extra. Jag har läst en bok om aktier & lyssnat på poddar om börsen men har avvaktat med att investera förra månadens sparande med tanke på den förfärliga situationen med krig som gör allt osäkert.

Solen skiner ute & utsikten över sjön är vacker så jag ska ändå försöka göra det bästa av den här söndagen!

2 kommentarer:

  1. Hej,

    Jag tycker också att vi spar mer när vi håller oss hemma. Det gäller att inte ta för många turer till mataffären.

    Ibland är det också bra att det blir lite glesare i kylskåpet, då är det guldläge att plocka ur allt och städa och torka ur kylskåpet. Det gjorde jag nyss.

    Underbart med poddar och böcker om investeringar. Har du några bra tips? Själv lyssnar jag gärna på Dave Ramsey på The Ramsey Show nästan dagligen.

    Ha det gott!

    Varm kram,

    Anneli

    SvaraRadera
  2. Hej
    Ja färre resor till affären innebär mer pengar i plånboken.

    Boken jag läste var Bli rik och fri med aktier av Talving och Hernström, inget nytt men lite inspirerande. Poddar brukar jag mer lyssna på gällande hälsa tex Hälsorevolutionen men ibland blir det tex Börspodden och En påse pengar .

    Kram Ulrika

    SvaraRadera