tisdag 22 mars 2022

Sparsam eller snål & semesterplanering

 Redan tisdag & ska man lista dagens "GLADSAKER" 1. har det varit full fart på jobbet (jag har haft en period då det var för lugnt & det är inte bra för min energi), 2. jag gör yogan på morgonen 3. jag kan gå en kortare prommis på lunchen även om foten gör ont & blir svullen.

I helgen fyllde yngsta dottern 13 år & det firades naturligtvis med paket & sång & frukost på sängen som vi alltid gör när någon fyller år i vår familj. I år har det tillkommit croissanter fyllda med nutella i den obligatoriska födelsedagsfrukosten, fråga inte mig hur det gick till.. Sen fick hon välja lunch på stan & det blev grillspett som var goda men med min nya frugala livsstil tyckte jag att det kändes dyrt med 700:- för tre personer. Usch jag vill inte riskera att låta snål utan bara vara sparsam. Nu var det inget jag yppade för dottern utan tänkte för mig själv lite på de aktier jag hade kunnat köpa😅. Vill ändå betona att hennes presenter var inget vi sparade in på utan där fick hon de dyra märkesridbyxorna och lite annat, jag lägger gärna pengar på bra saker.

Häromdagen pratade vi lite om planeringen inför sommaren. Min man ska till Norge och fiska en vecka men vi hade inte planerat någon gemensam semester. Mannen började prata om en stuga nedanför Varberg som vi hyrde för något år sedan. Jag kollade Blocket & där minsann fanns den ute på annons & var ledig en vecka som passade bra. Ingen lyx men en fin stuga till bra pris där man får ha med hund & har gångavstånd till stranden, en restaurang & en camping med lite aktiviteter för dottern. Det känns fint att ha något att se fram emot. När stordöttrarna var små hade min mans familj en fantastisk sommar-gård vid havet i Halland & vi älskar att vara där i trakten. Hemma bor vi fint vid sjön men jag har svårt att koppla av helt om vi bara har "hemester", det blir lätt att jag ser allting som behöver göras hemma.

Födelsedagsfrukost

Jag körde dock min frukost med
grekisk yoghurt, honung, mandarin 
& granola. Så gott!!!

Härligt med sol i helgen


2 kommentarer:

  1. Hej Ulrika,

    Det är väldigt dyrt att äta ute nuförtiden har jag märkt. Nej, du är inte snål! Bara ekonomisk. Ekonomisk är bra :-) Och ibland kan man laga godare mat hemma faktiskt. Det tänkte vi sist vi ät ute. Godare hemma alltså.

    Stuga på semestern låter ju toppen och mysigt och speciellt om ni varit där förr och vet att det blir bra. Håller med om att det kan vara svårt att koppla av om man är hemma på sin ledighet. Jamen visst, alltid något som skall göras.

    Härligt att det går åt rätt håll med foten.

    Ha en fin kväll!

    Kramen,

    Anneli

    SvaraRadera
  2. Hej, ja jag tycker nästan alltid det är godare hemma men ibland är det upplevelsen man vill åt. Tycker dock det är jättedyrt och ändå var restaurangen proppfull i vår lilla stad, många verkar prioritera att äta ute.

    Det är härligt att ha en planerad semester att se fram emot känner jag nu.

    Tack för din kommentar och ha en härlig dag!

    Kram Ulrika

    SvaraRadera