lördag 29 juni 2024

Springa & läsa

 Min nya rutin i sommar är att jag ska springa lite var tredje dag. Ja kroppen är lite trasig här och var men det fungerar att springa sakta eller intervaller ändå. Det är egentligen ingen jobbig rutin för det räcker med att springa en liten bit eller längre de dagar det känns bra. Oftast känns det bättre när jag har musik i öronen för då får man feeling.. 

Idag insåg jag att det var dags att springa igen när jag redan hade gått iväg på hundpromenaden + att jag var lite för varmt klädd men skam den som ger sig, jag fick ändå ihop ganska långa sträckor med spring.

Förra veckan var alla döttrar hemma och det var mysigt! Den här veckan är bara yngsta dottern & jag hemma då maken åkte på fiskeresa idag. Tänker att det förutom jobbet blir en lugn vecka med luncher på stan. Ganska trött på att hela tiden laga mat/komma på vad vi ska äta & ofta gnälla om att det är en enmansshow i köket. Jo det är en sanning med modifikation för jag tänker oftast ut maträtten & handlar & sen börjar jag laga & efter en stund blir jag irriterad på att ingen hjälper till fast jag inte ens frågat dem & de är väl inga tankeläsare?

Annars har jag läst Silver av Sara Kadefors som handlar om en ensam kvinna i femtioårsåldern, för mig kändes den mer som feelbad än feelgood..

Började även med denna men den hade samma tema så jag vet inte om jag orkar igenom den.

Funderar på varför kvinnor i femtio plus oftast skildras som offer, misslyckade och tråkiga? 

Ok att vi kanske gillar trädgård och inte orkar lika mycket men skildra en ensamstående man i samma ålder och se om det är så mycket roligare: ok då öppnar jag en öl och ser på fotboll ikväll igen...liksom.

Läser även den här då jag gillar dagböcker för jag läser innan jag ska sova så då passar det bra att läsa en dag i taget innan ögonen faller ihop.


tisdag 18 juni 2024

Nu ska vi njuta av tiden som är!

 Den här sommaren handlar alldeles för mycket om jobb. Å andra sidan har jag en kompis som är lika gammal som mig (55) som får sluta på sitt jobb inom kort. Jag är glad för mitt utmanande jobb men jag behöver en lugnare period snart... 

Lägger mig för sent & vaknar för tidigt. Det är liksom för ljust & fint för att slösa bort tiden och gå och lägga sig vid tio som vanligt. Blir närmare elva när jag har läst några sidor i en bok.. När jag vaknar vid halv sex snåret & är kissnödig börjar jag tänka på...(jobb) & då kan jag inte somna om. 

Midsommar närmar sig också med stormsteg & gänget vi firar tillsammans med ska vara hemma hos oss. Det är ett jättebra upplägg tycker jag för det blir smidigare med en femtonåring hemma (?håller hon sig hemma) & en hund, då vi slipper hundvakt. Å andra sidan fäller hunden jättemycket just nu + att jag försöker städa men det blir stökigt igen & jag har inte orken att få allting hemma perfekt...Gästerna förväntar sig inte alls perfekt (hoppas jag) men jag vet hur jag fungerar, risken är att jag springer runt och plockar ordning & sen blir jag helt slut... dumt ju...

Men det finns värre problem i världen. Naturen är fin just nu & det blommar i min trädgård. Nu ska vi njuta av tiden som är!

I år går präskragarna bananas i vissa rabatter!

Kattmynta samlar massor med humlor!

Blå vallmo som kommer varje år

Frasig pion

tisdag 11 juni 2024

Hallå kreativitet!

 Hallå! Jag lever! Det var ett tag sen!

Känner mig dock lite som en urkramad trasa. Ja vad har hänt sen sist? Två jobbresor, en till Uppsala och en till Göteborg, mycket stalljobb, målning och tvättning av stort trä-däck och sen var det fint väder och en examensfest och alla döttrar hemma om man ska sammanfatta allting i en enda röra.

Nu har ändå saker börjat falla lite på plats på jobbet och det ser ut som att jag kan börja planera min semester. Dessutom har hästen åkt hem över sommaren och då måste vi inte vara i stallet varje dag även om vi måste hjälpa till med vissa sysslor då vi har stallplatsen kvar.

Jag är så trött i huvudet på ett oroväckande sätt och det som ryker när man har för mycket att göra är kreativiteten och bloggen är ett uttryck för min kreativitet då jag gillar att skriva... därav denna paus..

Kanske är det så att tröttheten också kommer lite i efterhand då saker faller på plats och lugnar ner sig. Nu har jag börjat fundera på vad jag vill göra i sommar, hur vill jag att sommaren ser ut?

Vi har bokat en veckas charter till Rhodos trots flygskam men det var fem år sen jag flög senast då jag fyllde 50 och hela familjen var till Barcelona. Yngsta dottern har inte rest så mycket förutom två långresor till Thailand så en liten resa till Grekland kändes härligt och vilsamt.

Förutom resan så har jag inte så stora önskemål. Det är mer små saker som att:

Baka bröd, jag brukade göra mina kalljästa bönfrallor varje helg men nu var det säkert minst ett år sen...Blir också sugen på att göra egen granola och andra små saker i köket som jag inte har haft ork/lust/tid till.

Springa, jo jag har fortfarande artros och någon sorts diskbråck men häromdagen sprang jag faktiskt lite intervaller på hundpromenaden och det gick bra! Jag vill också gå till utegymmet, prova pilates hemma och naturligtvis mina vanliga promenader + att åka till vandringslederna som vi brukar gå på.

Sen vill jag läsa/vila/fixa saker hemma

Gå på konsert

Åka till grannstaden och gå på restaurang

Åka till döttrarna i Stockholm

Det blev en bra lista att pricka av på semestern och nu kände jag faktiskt att kreativiteten kickar in!

Tack fluffsvansen för att du drar ut mig på promenader!

Jag har också planterat om femtielva tomatplantor.
Hela altanen svämmar över:-)