onsdag 24 juli 2024

Räkna de lyckliga stunderna blott

 Nu har det gått en och en halv vecka på min semester. Här har det spöregnat i perioder idag men vi har ändå haft det fint då jag kom igång och rensade lite, åkte till loppisen med en massa grejer & köpte två linnen & en broderad kökshandduk där det står "Räkna de lyckliga stunderna blott"😀

Förra veckan var vi några dagar i Stockholm hos döttrarna. Vi lånade mellandotters lägenhet på Kungsbrostrand & hade med oss lapphunden som faktiskt skötte sig exemplariskt som stadshund. Det var mysigt med lite shopping, öl på uteservering, restaurangbesök & bäst av allt häng med hela familjen! Tur dock att vi bara stannade tre dagar för det är dyrt med storstadsliv.

I helgen fick vi middag hos mina föräldrar då pappa fyllde 80 år på fredagen & på lördagen hade vi grannar (och halva deras släkt, nej skoja bara men det kom med en kusin & en syster med man på köpet mycket trevligt!) på bubbel.

Efter det har vi mest tagit det lugnt, jag har varit med i båten när mannen fiskade gös en solig dag, jag ramlade & fick skrubbsår på hela knäna när jag skulle jogga & jag har läst ut feelgoodboken Espana por Favor & ja den var kanske lite banal men feelgood var det absolut!

Vi har också kollat serien the Witcher, fråga mig inte riktigt varför vi ser på fantasy men det är ändå mysigt med en gemensam serie, spelat Blockblast på mobilerna, yngsta dotter regerar... & köpt biljetter till Benjamin Ingrossos konsert på fredag.

Det var lite semesterlivstecken från mig.


Vi har egen potatis!

Hej från Stockholm i en kjol fyndad på Sellpy:-)


söndag 14 juli 2024

Semesterstart

 Halloj, här sitter jag i uterummet & tittar ut över nio tomatplantor som halvt skymmer sjöutsikten... Ena stunden känner jag mig glad & närvarande & andra trött & lite sur för att orken inte är på plats..

I fredags efter lunch började min semester. Det var fint väder & vi fick besök av min mans storebror, hans sambo & hund. Eftersom jag hade jobbat på förmiddan hade min man förberett gästrummet & bäddat rent & även maten var förberedd, både lunch & inför kvällens grillning. Det var verkligen ett bra upplägg!

Vädret var jättefint & vi åkte ut med båten & fiskade gös, nej inte jag men jag satt med i båten & njöt av solen & trevliga gäster. Jag var lite nervös hur vår hund skulle reagera när det kom en hanhund till i huset, ja det gick inte helt hundra men det var inte vår hunds fel, han skötte sig helt exemplariskt & matte blev stolt. Deras hund är en yngling som var lite för vild men med lite kompostgaller fick de varsin del i huset..

Nu ska jag försöka njuta av varje dag på den här tre veckors långa semestern. Fokus på det vi har & det som är nu...låter klyschigt men jag har nog rusat genom den här våren & nu får det vara lite stopp!

söndag 7 juli 2024

Djupandas i stormen

 Det är söndag & det blåser så in i bängen (vet inte vad det uttrycket kom ifrån). Jag får djupandas för jag får någon sorts halvångest av den här stormen & huset knakar så jag tror att taket ska flyga av. Ser upp till grannarna ovanför backen & där har en hög tall gått av på mitten. Snart ska vi åka till stallet & släppa in hästar, jag hoppas det inte känner sig lika stressade av stormen som jag.

Jag gör en andningsmeditation nu varje morgon som är bra för sömnen. Mannen har kommit hem från Norge, skönt & jag har en vecka kvar att jobba innan jag får tre veckors semester.

Vad har jag att klaga på egentligen (förutom jobbstressen)? I fredags drack jag bubbel med grannen & hennes syster & vi hade mycket att prata om trots att jag inte känner systern så väl. Mest pratade vi om att flytta utomlands i perioder framöver. Vi hade alla lite olika planer, men desto mer jag tänkte på det så insåg jag i alla fall att jag inte vill sälja vårt hus. 

Grannen sa i förbifarten att hon skulle åka & göra botox för att hon hade fått en sådan bekymmersrynka (vem har inte det?). Första gången jag hör någon berätta det i ungefär samma ton som att hon skulle till frisören. Själv gör jag inte botox men känner mig så rynkig så att jag inte kan ta en selfie utan att bli förskräckt... Tråkigt att rynkor anses så fult, så är det inte för män... Jag äter kollagen för det är bra både för leder & för huden. Köper lite olika märken, senast denna..


Försöker läsa lite men boken känns lite för banal...men banal kanske är bra ibland?


Bild innan grillen flög iväg & hunden tycker att det blåser för mycket i pälsen..




torsdag 4 juli 2024

Ska jag summera

så är jobbet allt för krävande, det spöregnar utanför fönstret & jag rensar/frostar av frysen i väntan på en massa torsk som mannen ska komma hem med på lördag. Dottern lyssnar på ljudbok och jag känner mig ensam och tråkig precis som karaktären i böckerna jag dissade i förra inlägget...

Imorgon kväll ska jag i alla fall till grannen en bit bort & dricka vin.. Hon har höns i sin trädgård, bara en sån sak. Oj nu tänker ni att jag är en sån där härlig social person som går till grannar och dricker vin stup i kvarten, det är en härlig vision men tyvärr inte riktigt sann. Hennes man är också med min man och fiskar i Norge, vi brukar träffas lite då och då. Annars är jag ganska dålig på att skaffa vänner men jag har ett litet gäng som är nära sedan länge.

Dock är jag inte så ensam som det låter, stordöttrarna i Stockholm ringer stup i kvarten, tack och lov för det!