lördag 15 oktober 2016

Lördagsmys & klimakteriet del två

Känns som jag bara tjatar om hösten här men jag tycker det är så härligt nu! Kall skön luft, så vackra träd.. på andra sidan sjön är träden guldgula & jag vill bara sitta & titta på allt det vackra. Det är som vanligt det här med kontraster när det har snurrat lite för fort ett tag vill jag bara sakta ner.
Har haft en väldigt skön lördag so far. Började med lugn yoga, en liten sväng till biblioteket & stan (jo det kunde jag vara utan men med tre döttrar är det alltid något klädesplagg som någon saknar), tacorester i kylen, lång promenad & hemlagad äppelpaj. Njuter & andas ut... så skönt att bara vara hemma!

Tänker på förra inlägget där jag skrev om klimakteriet. Minns lite mer från föreläsningen. När vi är barn har vi nästan inget östrogen och sedan går nivån upp i tonåren och håller sig där ända till vi kommer till förklimakteriet då går östrogennivån ner i ett barns nivå igen. Det här kan vara en lika omvälvande period som i tonåren. Kroppen sparar dock en del östrogen i fettceller (det är därför vi ofta får lite mer fett på magen), hudceller & i hårsäckarna. 

Något som hjälper för mig vid pms är det svenska kosttillskottet Procomb som jag först köpte för mina hudproblem som jag ofta fick förut vintertid. Jag tar en tablett varje morgon och det känns en stor skillnad om jag tar ett uppehåll. 

Nog om det här ämnet nu, jag hoppas att jag får chans att gå på den här workshopen om klimakteriet någon gång längre fram så att jag lär mig mer ur ett yogiskt perspektiv. En övning jag minns som var bra var att sticka ut tungan så långt man kan och hålla fast den med tänderna, sedan andas djupt genom munnen genom öppningen i mungiporna. Det såg roligt ut vill jag lova:)

Nu ska jag laga lite fisksoppa & njuta ännu mer av den lugna lördagen! Kram & Sat Nam


4 kommentarer:

 1. Hihi, alla dessa pranayamas med tungan ute på det ena sättet galnare än det andra :) men det fungerar, Wahe Guru :)
  Kram och skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi hi, ja det finns så mycket knas i kundaliniyogan, men som du skriver, det funkar! KRam

   Radera
 2. Den övning du beskriver låter som en kylande andningsövning, kanske ger samma effekt som shitali? Är nog bra om man har värmevallningar och svettningar tänker jag. Låter som du haft en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har flera kylande andningar, tex sitali och eldandning med rundad mun, det här säkert en av dessa. Kram

   Radera