tisdag 7 mars 2017

Otippade solhälsningar

Det är tisdag & jag ska inte ha någon yogaklass ikväll. Vet inte riktigt vad jag tycker om det mer än att jag ska ta den här extra tiden till att vila.

Dag 52 med mina meditationer. Oftast vaknar jag innan alarmet vid sex. Jag sitter på yogamattan senast kvart över sex & sjunger långa Ek Ong Kar i 37,5 minuter. Den högra foten brukar somna när det är mindre än 20 minuter kvar. Då brukar jag räta ut benet & sedan byta ben, resten av meditationen är jag medveten om min vänstra höft som bråkar. Ibland kommer jag på mig själv att ha öppnat ögonen & farit i väg i tankarna men mest blundar jag, fokus in i tredje ögat & lyssnar på min röst & lyfter rotlåset. Inget himlastormande men ganska mysigt.

Jag vill gärna ha med någon liten fysisk yogaövning varje dag nu när jag mest mediterar. Helt otippat fick jag för mig att göra solhälsningar A som finns med i Kundaliniyogan. Nu har jag gjort några stycken varje dag i två veckor. Lite lustigt för jag har verkligen varit allergisk mot solhälsningar sedan ashtanga-tiden, älskade dem då men sedan tog det stopp. Inte länge sedan jag hade en yogaelev som var sugen på att göra solhälsningar & jag skojade om att de gav mig eksem.. Man ska aldrig säga aldrig.... Allt förändras hela tiden & en påminnelse för mig att inte ha för starka åsikter.

8 kommentarer:

 1. Å jag älskar solhälsning! Är faktiskt lite sur för mitt dumma finger som hindrar mig från att göra den nu. Kanske jag inte ska bry mig istället. Hitta en annan favorit. Allt har sin tid eller nåt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att jag börjar älska dem igen. Minns så väl när jag fick en spricka i fingret när jag höll på med ashtangan och hur det begränsade mig. Det var Myrra som fick syn på en katt:-). Kram

   Radera
 2. Har ingen speciell känsla för solhälsningar, mer än att vi gör väldigt annorlunda varianter av dem i shadowyogan, de finns med i mitten överallt :)
  För övrigt gillar jag starka åsikter, har heller inget problem med att man byter dem! Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, allt förändras... som tur är. :-)
  Tack för påminnelsen btw. Har funderat länge på att ta med solhälsningarna igen för att få med lite mer fysiskt, men när jag skulle kommit igång så kom trötthet och förkylning emellan. Så fort jag är på benen igen ska jag ta itu med saken.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi hi, man vet aldrig riktigt vad som dyker upp i kundaliniyogan, överraskningsyoga. Kram

   Radera
 4. Har samma erfarenhet som du, solhälsningar... snark och suck :D Gör dem ibland, men med helt annan innerlighet än den systematik, som jag ofta upplevde i ashtangan. Hade överlag svårt att hitta "meditationen i rörelsen" i ashtangan - skulle säkert kännas helt annorlunda idag när yogan fått arbeta några år.
  Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos mig är mer solhälsningarna att kroppen ropar nej, hit vill jag inte gå igen.. men vi får väl se var vägen bär nu. Kram♥

   Radera