torsdag 16 mars 2017

En bra människa? & en bra dag!

Min morgonsadhana blir gjord! Vaknar av mig själv (eller alarmet) lite före sex. Imorse hade jag glömt telefonen på laddning i vardagsrummet så när larmet gick igång hoppade jag upp, stängde av & tvättade ansiktet i iskallt vatten. Det tog bort alla tankar om att krypa tillbaka ner i den sköna lockande sängen. Jag tom tände lite rökelse innan jag började. Nu har jag lite kort gjort 3 morgonövningar med eldandning innan jag börjar meditera. Solhälsningarna jag skrev om har lyst med sin frånvaro. Hade hoppats att hitta tillbaka till dem efter två veckors praktiserande men nej så blev det inte.

Saker som jag funderar på nu är om jag är en bra människa. Är jag en bra medmänniska?  Är jag en bra mamma? Tror jag är bra för yngsta dottern för vi hänger mycket, rimmar, skojar & kramas. Men jag känner mig inte lika bra på att vara tonårsmamma. Känns som vi inte alls hinner prata mycket & de vill ju helst inte krama mamma... Tänker på Dain Heers (jobbar med en coachform) ord att om vi funderar mycket kring hur vi själva agerar så agerar vi oftast bra.. det är en tröst. Tänker att mitt funderande kanske också bottnar i en låg självkänsla. Det brukar dyka upp en del tankar när mina hormoner bråkar lite med mig..

Lyssnade på en podd om att fundera på vad en bra dag är. Det är ett kort poddavsnitt som du kan lyssna på här. 

För mig innehåller en bra dag bla min morgonsadhana, en promenad ute & middag med familjen. Tror att jag kan få till allt det idag!

Vad innehåller en bra dag för dig?

Kram & Sat Nam

6 kommentarer:

 1. Jag har haft två riktigt bra dagar nu och de har innehållit min dagliga mirakelkurs & yoga, mycket meditation, promenad, reiki, bra böcker och att skriva tacksamhetsdagbok tillsammans med W. Sistnämnda är en av de bästa sakerna jag dragit igång här hemma. Det blir vår lilla stund på dagen och en möjlighet för honom att uppskatta de saker han har lite mer.

  Och du - du är en bra och fin människa! <3 Samtidigt är jag med dig i det här med att den dåliga självkänslan gärna vill lägga sig i titt som tätt. Vissa stunder är man mer känslig helt enkelt.

  Sat Nam och stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt vilka fina dagar. Tack snälla och ja en lite känslig period tror jag. Kram

   Radera
 2. Känns lite som vi går i samma tankar. Bara finnas till hands känns inte riktigt som det räcker. Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tonårsmammor, jag tror vi behöver mycket stöd och kärlek nu. Kram

   Radera
 3. Jag tror att för att man ska fungera som en bra människa så måste man ställa sig frågor om sig själv. Man måste våga reflektera över sig själv och sina handlingar och "stå ut" med det man hittar. Det är en del av att växa som jag ser det. Den som aldrig reflekterar över sig själv är skrämmande i mina ögon. Tror inte det hänger ihop med dålig självkänsla. Men självkänsla och självkännedom är ju inte samma sak som bekant, så kanske lastar du dig mer för saker du vill vara "bättre" på än du borde. Tonårstiden är speciell och alla går sin väg. Man får som förälder bara följa med som jag ser det. Och med din kärlek i grunden så har du lagt det du kan. Allt förändras över tid.

  Min dag som är bra innehåller alltid yoga, familj och att vara ute. Oftast i den ordningen :) Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Abslut måste man ställa frågor om sig själv och reflektera det gör jag hela tiden. Men sen har jag perioder där jag lägger mycket "skuld" på mig själv, kanske en mer känslig period och där tror jag självkänslan kan vara inblandad utan att gå in i någon djup analys:-). Härlig med din bra dag! Kram♥

   Radera