måndag 26 augusti 2024

Steg steg steg

Med tanke på den tappade formen så har jag tänkt att jag ska gå många promenader och har som mål ca 8-10 000 steg per dag. Även pga jobbstressen så är det också bra att gå för att få stressen ur systemet. Jag var ganska nöjd med förra veckan när jag kollade sammanställningen


Innan sommaren trodde jag att jag skulle få till att börja springa igen men sen rann det ut i sanden men jag har sprungit lite brevid hästen när dottern rider ut. Helst vill hästen trava bakom mig för då känner han sig trygg men jag vill inte gärna bli "jagad" av en stor häst:-).



Nu börjar jag se slutet på den här galna tömma lokal-projektet på jobbet & hade en plan om lite ledighet men då ringer min chef om ett nytt projekt som också innebär resor. Ja ja en sak i taget.

Min livlina när det är mycket är att hålla i rutiner: yoga eller meditation en stund på morgonen, promenader varje dag, dricka te & äta bra mat. 

lördag 24 augusti 2024

Lördag

 Börjar dagen med att vara sur & gnällig. Mannen vill ut i skogen & plocka svamp men jag orkar inte kliva över stock & sten, kanske rensa svamp & förvälla... ja ni fattar. Tänker vidare & blir också sur på alla halvrisiga tomatplantor som min man & mamma odlat men jag har planterat om & nu måste jag ta hand om allt tänker jag. Lite barnsligt att känna så jag vet & nästa år kanske jag ska säga nej till tjugotalet tomatplantor.  NEJ!

Sen går vi iallafall en promenad till Dollarstore för jag ska köpa tvättmedel men det slutar med att jag också köper två påsar hundben, bakplåtspapper, burkar att frysa in saker i & lakrits. 

Vi gör pyttipanna till lunch som vi oftast gör på lördagar eftersom vi nästan alltid äter biff på fredagar & det blir kött över. Sen somnar jag i soffan i uterummet & nu skriver jag här.

Nej förresten innan dess plockar jag en del av tomaterna på alla hatade plantor (ha ha) & ugnsbakar dem med vitlök för att göra någon sorts tomatkross till mina soppor:-).



fredag 23 augusti 2024

Fredag

 & jag är slut som artist. Sitter i uterummet & äter mellanmål. Har fyllt frysen med 10 liter blåbär jag köpte av en arbetskamrat, de har strykande åtgång. Nu ser jag fram emot en lugn helg där tankarna inte snurrar om jobb hela tiden.... Läsa böcker & laga en gryta med svamp i, gå långpromenad med hunden & vara lite i stallet. Måsten får vänta (städning, trädgården & annat fix).

Köpte frukostbrickor med olika mönster i Grekland...

torsdag 22 augusti 2024

Slutet av augusti

Nu är hästen "hemma" hos oss igen efter ha varit iväg på bete. Så mysigt att vara i stallet & krama honom & lukta bakom hans öron😅. Han gnäggar när han ser mig, kanske beroende på att jag alltid har med äpplen & bara gullar med honom inte som dottern som kräver att han ska prestera på ridbanan.


Jaha den här jobbhistorien fortsätter med en gigantisk utflyttning och andra utmaningar högt och lågt. Det har påverkat både nattsömn och stressnivåerna blinkar rött men jag ska snart jobba hemifrån & försöka landa mer mellan jobbresor.

Jag är på en dåligt plats just nu med all den här stressen. När jag var i Göteborg så gick jag till gymmet & när jag vägde mig (jag äger ingen våg) så höll jag på att ramla baklänges. Jag är ingen som bantar men jag brukar hålla samma vikt ungefär och nu är jag fyra kilo plus.

Håll i håll ut...

Hösten ger mig alltid inspiration & som vanligt är jag sugen på att laga nyttig mat & öka på antal steg & träning men jag har också kommit igång med lite mer sparande igen. Tänker på vilka aktier jag vill köpa & hur mycket jag kan spara varje månad. 

Vi är rika på äpplen i år!


torsdag 15 augusti 2024

Chockartad väckning...

Tjohej! Jag lever! Ja nätt och jämt på grund av att jag börjat jobba och då vi ska tömma en jättejättestor verkstad på allt så sliter jag nästan ihjäl mig. Nu ska jag inte skriva mer om jobbet men det upptar en stor del av min tankeverksamhet just nu (tyvärr även på natten..).

I början av veckan var jag på jobbresa (förlåt mer om jobbet) i Göteborg. Andra natten på hotellet så vaknade jag av ett väldigt alarm. Herregud vilket högt alarm jag hade på mobilen hann jag tänka innan jag insåg att klockan var tre på natten och att det var brandlarmet. Eftersom jag bodde på sjätte våningen så kändes det som det var bråttom ut dock fungerade inte hjärnan så bra när man är helt nyvaken och larmet vrålar i hela byggnaden... Blev en snygg outfit med rosa nattlinne, orange kofta och kostymbyxor, barfota och jag fick med mobilen också. Alla gäster stod utanför en stund med blinkande brandbilar innan de kunde säkra byggnaden och inse att det var falsklarm.. Sedan var det inte så lätt att somna om.. 

Påminnelse, nästa gång jag bor på hotell ska jag ha en plan för vad man tar med sig och på sig om det händer igen... 

Sista veckan på semestern var vi på Rhodos och det var faktiskt helt underbart, men det kanske jag skriver om en annan dag.

Utsikten från vår veranda