lördag 12 oktober 2024

Inte ett dåligt liv!

 Tjohej så var det lördag. Jag sitter i soffhörnet med fett hår, jag hade tänkt att färga & sen tvätta det redan igår kväll men sparade det till idag men....

Det jag däremot gjort idag är att laga hästarnas hage, eller rättare sagt så höll jag i stolpar medan mannen slog ner dem med en tung slägga. Sen gick vi lååång promenad med hunden & dottern på hästen, det var mysigt & fint väder men gav trötta fötter. Sen åkte vi hem & gjorde korv med bröd & diverse tillbehör. Korv är ingen favorit men ibland får det vara enkelt. Nu har jag en köttgryta med svamp i croc-poten som kommer bli klar till kvällsmat.

Vi face-timade också med äldsta dottern som har köpt en liten hundvalp, en dvärgpudel som de hämtat många timmar hemifrån. Så nu har jag ett hund-barnbarn typ.. Den är så söt! Fast vi har inte vägarna förbi Stockholm på ett tag så jag vet inte när jag får se den.

Vägarna förbi Göteborg har jag däremot för dit ska jag på jobb några dagar nästa vecka.

Den här veckan har jag bara jobbat hemifrån & även om jag känt mig bättre än veckan innan så är det uppenbart att orken inte är på topp. Försöker leva lite randigt, dvs planera in vila mellan aktiviteter.

Annars så kretsar mitt liv mest kring hemmet, hundpromenader & stallet. Inte ett dåligt liv!


söndag 6 oktober 2024

Belöning

 Då var det söndag & jag slökollar på fotboll med mannen i tv-soffan samtidigt som jag bloggar. Det känns som en bra helg ändå. Igår gick jag en riktigt lång promenad med hunden & sen på eftermiddagen var jag i stallet & då blev det en långpromenad till då dottern red ut. 


Det blev många steg & sen var jag helt slut men mannen & jag hjälptes åt att göra lövbiff, klyftpotatis & kantarellsås. Ha ha jag råkade ha lite hummerfond i kantarellsåsen men den blev god ändå. Jag sa ingenting förrän dottern & mannen hade smakat & de kände ingenting av hummersmaken..

Imorse var jag uppe med tuppen för dottern & jag hade stalltjänst så vi gav hästar mat, fixade med täcken & släppte ut i hagen. Så mysigt när man öppnar stalldörren & hästarna gnäggar efter frukost. Sen åkte vi hem & jag somnade om i en timme, skönt!

På fm åkte mannen & jag till tippen & slängde lite skräp & pantade. Sen tog vi bilen & åkte till en ny promenadväg i skogen som jag hittade när dottern red ut. Mysigt och hunden tyckte det var kul att komma till andra lukter än i hemmaspåret.

Jag tog mig också ut i trädgården en liten stund & började rensa i ett hörn i en rabatt. Det var faktiskt kul & jag tänker att när jag är klar med rabatterna kan jag unna mig att köpa lökar. Det gäller att ha lite belöning för att få ut mig i trädgården. Belöning från mig till mig själv:-)

Nu ska vi till stallet igen & ta in alla hästar & dottern ska rida ut, ytterligare en promenad & senare ikväll ska vi dit igen & ge hästarna kvällsmat... Ganska intensivt ändå för att vara en söndag.



lördag 5 oktober 2024

Lördag förmiddag

 Jag sitter i soffan med en filt över benen, utsikten genom fönstret är fin med olika färger på träden på andra sidan sjön. Jag ska snart gå ut på långpromenad med hunden för klockan är redan 11.. Började dock tidigt då dottern skulle vara i stallet kl 7, tänkte gå och lägga mig igen men gick till yogarummet (ett av gästrummen är mitt yogarum) & yogade, mediterade och vilade en stund. Sen var dagen igång med långfrukost framför nyhetsmorgon, lite dammsugning, slänga in en tvätt & skrota omkring. Mannen skulle ut i skogen med fiskeklubben så jag är ensam hemma.

I eftermiddag ska jag till stallet & följa med dottern på uteritt. Då blir det två längre promenader idag som det oftast blir på helgerna.

Borde dock jobba i trädgården & rensa i rabatterna inför vintern. Har dock ingen större lust med trädgårdsarbete, det brukar vara kul bara jag kommer igång men tröskeln känns hög..

Igår mötte jag ett par av våra vänner i mataffären. Deras barn är utflugna & de hade varit på delikatessbutiken & köpt dyr ost, själv hade jag två supertunga kassar med svennebanan-tacos, dricka & chips mm. Lite olika liv när man har en femtonåring i huset. Inget fel med tacos men vi äter det nästan aldrig då dottern oftast vill ha biff & klyftpotatis & det tackar vi inte nej till. 

Jag hade hög sparnivå även den här månaden men sen råkade jag visst köpa nya (dock billiga) löparskor då jag åkte förbi Stadium Outlet på en jobbtur, det blev även en tur till apoteket & dottern behövde några plagg från Lager 157. Nu får jag försöka hålla i slantarna resten av månaden, mat & stallströ till hästen är nog det jag behöver köpa... Jag vill spara mycket (men en häst är sannorligen ingen spargris.. stallplats, ridlektioner, hö kostar skjortan varje månad, men det är det värt).

Nej nu börjar molnen hopa sig så jag ska försöka komma ur soffan & ta mig ut!


fredag 4 oktober 2024

Fredag med lunchinspo

 Igår kom äntligen min vanliga energinivå tillbaka igen! Ända sedan migränanfallet förra veckan har jag fått en konstig huvudvärk i ena tinningen när jag anstränger mig och så har jag känt mig jättetrött. Men igår kände jag mig lite mer pigg & sugen på att göra saker igen, så skönt!

Nu är det fredag och solen skiner, hemma-kontoret ligger bredvid vår inglasade altan & när jag öppnade dörren dit framåt lunchen insåg jag att det var hur varmt som helst därinne. Härligt när vi har en så fin höst! 

På lunchpromenaden var det så vackert på motionsspåret med löv som sakta dinglade ner & en klarblå himmel. Kände mig tacksam för att vi bor så vackert med natur nära & min bästa vän hunden som skulle gå genom eld och vatten för sin matte. Ha ha jag pratade med en arbetskamrat om skillnad på tikar & hanhundar & han tyckte det var lättare med tikar. Våra senaste hundar var tikar & de var underbara men den här hanhunden älskar mig på ytterligare en nivå & jag honom! Dock har jag alltid haft småbarn när vi har haft tikar & då kanske inte hunden har kommit i första hand som Levis gör nu.


Tidigare i veckan har jag inte känt mig på topp och lite orolig för att huvudvärken inte gått över. Jag har ändå tagit till mina bästa knep för att komma på banan igen som är yoga & meditation. Jag har gjort ett kort yogapass på stol (artros, skadat knä, fot & rygg gör det svårt att sitta på golvet..) & en andningsmeditation som är lätt. Jag är så glad att jag har saker att "självhjälpa" mig med när man är sliten & tankarna går mer åt oro & tråkigheter.

Men idag är det fredag & jag känner mig glad! Bokade nyss två nätter i Varberg på höstlovet för att gå på fotboll & sen vill dottern till Ullared & köpa hästsaker. Kanske mamman kan få gå på restaurang också.. Kul att ha någonting att se fram emot!

När jag jobbar hemifrån har jag blivit ganska bra på att fixa till billiga & goda luncher. Här kommer några exempel:

Råraka med mycket stekt lök, alltså så gott & enkelt!

Ugnsstekta grönsaker med sallad & fetaost, mår alltid bra när jag äter det!

Tomatsoppa på egna ugnsbakade tomater med röda linser

Samma soppa men toppat med riven stekt potatis & lök


Trevlig fredag önskar jag alla!