fredag 4 oktober 2024

Fredag med lunchinspo

 Igår kom äntligen min vanliga energinivå tillbaka igen! Ända sedan migränanfallet förra veckan har jag fått en konstig huvudvärk i ena tinningen när jag anstränger mig och så har jag känt mig jättetrött. Men igår kände jag mig lite mer pigg & sugen på att göra saker igen, så skönt!

Nu är det fredag och solen skiner, hemma-kontoret ligger bredvid vår inglasade altan & när jag öppnade dörren dit framåt lunchen insåg jag att det var hur varmt som helst därinne. Härligt när vi har en så fin höst! 

På lunchpromenaden var det så vackert på motionsspåret med löv som sakta dinglade ner & en klarblå himmel. Kände mig tacksam för att vi bor så vackert med natur nära & min bästa vän hunden som skulle gå genom eld och vatten för sin matte. Ha ha jag pratade med en arbetskamrat om skillnad på tikar & hanhundar & han tyckte det var lättare med tikar. Våra senaste hundar var tikar & de var underbara men den här hanhunden älskar mig på ytterligare en nivå & jag honom! Dock har jag alltid haft småbarn när vi har haft tikar & då kanske inte hunden har kommit i första hand som Levis gör nu.


Tidigare i veckan har jag inte känt mig på topp och lite orolig för att huvudvärken inte gått över. Jag har ändå tagit till mina bästa knep för att komma på banan igen som är yoga & meditation. Jag har gjort ett kort yogapass på stol (artros, skadat knä, fot & rygg gör det svårt att sitta på golvet..) & en andningsmeditation som är lätt. Jag är så glad att jag har saker att "självhjälpa" mig med när man är sliten & tankarna går mer åt oro & tråkigheter.

Men idag är det fredag & jag känner mig glad! Bokade nyss två nätter i Varberg på höstlovet för att gå på fotboll & sen vill dottern till Ullared & köpa hästsaker. Kanske mamman kan få gå på restaurang också.. Kul att ha någonting att se fram emot!

När jag jobbar hemifrån har jag blivit ganska bra på att fixa till billiga & goda luncher. Här kommer några exempel:

Råraka med mycket stekt lök, alltså så gott & enkelt!

Ugnsstekta grönsaker med sallad & fetaost, mår alltid bra när jag äter det!

Tomatsoppa på egna ugnsbakade tomater med röda linser

Samma soppa men toppat med riven stekt potatis & lök


Trevlig fredag önskar jag alla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar