måndag 16 januari 2017

Mind and meditation

Hemma igen efter en veckas intensiv Mind and Meditation. Inte riktigt på banan idag, mest för att minsta dottern fick vinterkräksjukan igår kväll när jag precis skulle lägga mig. Dessutom skulle största dottern åka till London med sin klass i natt. Allt på en gång.. Livet...
Hur ska man kunna sammanfatta den här veckan? Som om orden inte räcker till. Plus att allting blir så komprimerat när man yogar från sex på morgonen & lektionen slutar klockan halv sju. Känner mig lite som om jag har blivit manglad (på ett bra sätt).

Som ofta när jag åker på något inom kundaliniyogan känns det som om jag omedvetet har förberett mig innan. Veckan började med flera kriyor med dans & Gobinday Mukanday mantrat var ständigt återkommande. Precis som på min lilla workshop jag hade innan jul.

Att sova i yogasalen på madrass är inte min bästa gren. Sov dåligt alla nätter, speciellt några nätter runt fullmånen hade jag svårt att somna. Blev nog bara runt 4 timmar per natt dessa nätter. Konstigt nog påverkade det mig inte så mycket alls, kände mig balanserad & bra hela veckan.

Fint också med alla möten, enkelt & lätt att prata & umgås fast man inte har träffat de flesta innan.

Den största utmaningen för mig den här veckan har varit kroppen. Svårt att sitta i korslagda ben så långa stunder. Speciellt en dag då vi mediterade många långa meditationer då var det riktigt jobbigt.

Men i det stora hela, ganska världsomvälvande, transformerande & helt underbart♥. Sat Nam

6 kommentarer:

 1. Vilken rivstart i vardagen. Mycket att processa nu. Hursomhelst förstår att du haft det obeskrivbart och blissigt. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja absolut, tror jag är kvar lite i processen samtidigt som dotter med vinterkräksjukan snabbt tar en ner till jorden:-) Kram

   Radera
 2. Tror inte heller jag skulle fixa att sova i yogasalen. Behöver det där med säng och enskildhet och så. Spännande att följa dig! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa gång ska jag boka ett rum istället...så tänker jag alltid men vi får se om jag minns det då.. kram

   Radera
 3. Hej vardag liksom ♥
  Känner ingen det där med hur kroppen börjar protestera under kurser och utbildningar. Hemma är den oftast rätt förnöjd med att sitta i hela, halva timmar i meditation. It is what it is :) men jobbigt när det börjar svida och värka hursomhelst.
  Hoppas vintersjukan (uäk) behöver varva er alla!
  Kram och Sat Nam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Peppar peppar ta i trä, än så länge är vi andra i familjen friska. Jag hemma går det bra i meditationen men hela dagar så bara skriker min stackars kropp. Kram♥

   Radera