tisdag 31 januari 2017

Hallå

Här lever livet på i fullt tempo igen. Skrattade lite åt mig själv när jag en morgon var till tandläkaren med yngsta dottern. Fick se att hennes naglar var lite långa, hoppade in på apoteket & köpte en nagelsax. Jag klippte hennes naglar på parkeringen.. -Men mamma inte ska man väl klippa naglarna ute. -Jo men det är perfekt ljus & gör inget när nagelbitarna trillar ner på marken..:-). Symboliserar lite min tillvaro, släcker bränder, eller jonglerar med många möjligheter kanske man ska tänka.
Jag fortsätter med mina meditationer. I morse satt jag på mattan strax efter sex för att göra Långa Ek Ong Kar i 37,5 minuter. Det är lite som en resa att göra den varje dag. Att hålla rotlåset nästan hela tiden är en utmaning, att sitta still så länge är en utmaning men i det stora hela är det en fin upplevelse. Hade skype möte med mina fina yogakurskamrater & någon av dem grät varje morgon under meditationen. Några sådana känslor har inte jag hittat till, ibland önskar jag att det skulle komma upp men det går ju inte att beställa en reaktion.

Min andra meditation är 11 minuter också med ett mantra & även en rörelse + 3 minuters ryggvridning + lite mer tid. Den har gått ganska lätt hela tiden, 11 minuter känns väldigt snabbt när man jämför med den längre meditationen. Men igår kväll fastnade jag framför tvn, husdrömmar & bonusfamiljen båda var ju så bra! När jag väl kunde slita mig för att meditera var klockan efter halv tio. Kände mig så sur, hur mycket plats ska yogan ta i mitt liv (hade även haft ett yogapass på lasarettet tidigare på kvällen). När jag började meditationen kom det fram massor av minnesbilder sedan jag var tonåring, samtidigt som jag fortfarande var arg. 11 minuter med en massa minnesbilder som jag inte tänkt på på väldigt länge. Det var intressant! Kram & Sat Nam

5 kommentarer:

 1. Spännande med allt du gör och vad som händer. Känner igen det där med minnesbilder som bara flyter upp. Skulle själv förmodligen vara en som gråter så det skvalar, känns som jag gjort det tusentals gånger.
  Sitta stilla kräver mycket men att hålla rotlåset så länge låter lite svårförståeligt, varför? Går det att svara på eller är det "bara" en del av helheten? När du säger rotlås menar du mula bandha? Eller hela bäckenbotten också?
  Fnissar lite åt ditt nagelklippande! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker ändå inte det händer så mycket om man jämför med mina kurskamrater men kanske jag är lite sträng mot mig själv bara. I långa ek ong kar så sjunger du i mantrat för varje chakra, Ek är första osv samtidigt lyfter du mula bandha, men även naveln är lite involverad. Jag brukar släppa efter ett varv. Lite svårt att förklara, måste nog upplevas:-). Det känns väldigt balanserande för mig.. Kram

   Radera
 2. Ek Ong Kar är mäktig och ja, jobbig ;) Har inte gjort den särskilt många gånger och inte i närheten av 37:30 minuter. Tänker att det pågår massor inuti dej, men att det inte behöver vara så dramatiskt utåt. Som vanligt brukar det tydliggöras i backspegeln, Sat Nam! Och fniss från mej också om nagelklippet :)
  Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är mäktig men för mig också lite mysig. Jag har ju gjort den massor av gånger i aquarian sadhana och även 62 minuter på level 1 men varje dag så här är skillnad. Ja det kanske händer nåt som jag inte märker av än..kanske är en helt ny och förhoppningsvis bättre människa framåt våren.. Känns dock tveksamt nu. Kram

   Radera