onsdag 28 februari 2018

Varför yoga?

När jag var klar med min 40 dagars meditation för drygt en vecka sen var det lite som om luften gick ur mig. Väldigt långt till yoga mattan just nu. Lite varannan dags yoga. I morse tog jag sats & hoppade upp på yogamattan kvart i sex men igår stoppade huvudvärken mig. Har haft lite huvudvärk den här veckan ihop med onda bihålor.

Det som mest har gett mig energi är när jag undervisar. Passar på att boosta mig själv när jag försöker boosta min elever till egen yogadisciplin.

Jag har pratat om: Varför vi gör vår yoga. Varför vi går upp på yogamattan när det är februari kanske lite förkylt & i alla fall jag är trött. Vad är egentligen meningen med det här?

Yogan är som att gå i terapi på ett sätt. Vi jobbar med oss själva. Vi utvecklas som människor. Vi möter det som är dolt för oss. Vi blir mer medvetna om våra mönster & vanor, vad vi har ärvt, vad som gynnar oss.. Vi jobbar med kroppen & påverkar inre organ. Vi syresätter oss. Vi tränar på att stilla sinnet. Vi går upp & disciplinerar vårt sinne så att vi inte är slavar under tankar & känslor. Att vi slipper åka berg & dalbana mellan olika känslostämningar & kan vara mer neutrala. När vi gör yoga & meditation kan vi få syn på något större att vi är en del av det hela & att det hela finns i oss. Jo listan kan göras lång...

Hoppas jag har boostat mig själv nog så att jag med lätthet hoppar upp på yogamattan imorgon bitti!

Kram & Sat Nam♥


2 kommentarer:

 1. Yoga är definitivt terapi och så mycket mer. :-)
  Hoppas att du kom upp i morse och att huvudvärken släppt.
  Kraaam <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja studsade upp lätt som en fjäder tjugo i sex:-) och huvudvärken har släppt. Stor kram♥

   Radera