torsdag 9 augusti 2018

Hej vardag #drickdetgröna

Första jobbveckan efter en härlig sommarsemester. I vanliga fall brukar jag tycka det är ganska ok att börja jobba men i år kändes det tungt trots att jag verkligen har fått stora doser med sol, bad & familjetid. Nu går det ändå över förväntan. En fördel med att vardagen är tillbaka är att det blir mer rutiner & då blir det lättare att göra bra val.

I sommar har det inte blivit så mycket gröna drinkar eftersom vi har varit lite på resande fot & när man är hemma är det så gott att börja dagen med god yoghurt, kaffe & hård ostmacka.. Men nu har jag kört gröna drinkar till frukost hela veckan.

Jag tar några äpplen (från min mammas trädgård) med kärnhus & allt, lite fryst ekospenat, frysta gröna ärtor, lite grönt från trädgårdslandet, mynta för smaken, nu har jag även tagit två stjälkar med selleri & blandar hela härligheten med ett rått ägg (för mer protein), ingefära-te som dragit länge & vatten. Vissa dagar slänger jag i en näve havregryn & lite frön också. Jo jag vet det låter inte gott men det är faktiskt det!!

Annat jag tänker på är att försöka röra mig mer i vardagen. Nu i sommar har jag varit så stel. Jag vet sedan förut att varmare väder inte alls gör min kropp mjukare.. Den stelheten som jag har nu är värre än förut & det gör inte saken bättre att jag har ett knä som gör ont. Men det gäller att inte stagnera & bli stillasittande utan röra på sig & kämpa emot det onda & stela. (Jo kanske ett besök hos en sjukgymnast skulle göra susen, måste bara ta tag i det först..).

Yogan har följt med i sommar men mer sporadiskt, förutom sista veckan då vi var hemma då såg jag till att göra långa pass varje dag. Nästa vecka börjar min första kurs på yogastudion i stan & sedan fyller det på med de två andra passen jag undervisar i veckan. Därför är det så viktigt med en stark intention för min egen yoga här i höst!

Kram & Sat Nam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar