onsdag 23 februari 2022

Jobb, sportlov & yogarutinen

Vissa i familjen (läs mannen, yngsta dottern & hunden!) har sportlov den här veckan & vissa andra (jag!) får jobba. Nu ska jag inte klaga det har varit relativt lugnt på jobbet förutom att mitt nya uppdrag på jobbet startar på annan ort imorgon. Än så länge är saker ganska oklara även om jag försöker dra i alla halmstrån som jag hittar.

Dagens jobb-outfit

Igår tog jag dock några timmar ledigt för ett komprimerat sportlovsfirande. Vi gjorde hemmagjorda hamburgare som vi åt ute på altanen. Mannen hade satt på bra musik, solen sken & snön gnistrande. Det var härligt!

Hunden på sportlov

Hemmalunch i brist på fjällen!

Annars känns läget i världen jobbigt nu. När jag handlade igår insåg jag hur dyr maten har blivit. Elpriserna rusar igen & med tanke på det hemska i Ukraina känns det inte som läget blir bättre. 

Det är dumt att ta ut oro i förväg. Något som hjälper mig är min lilla "yogarutin"på morgonen. Kanske dumt att ens kalla det för yoga för det jag gör nu är en andningsövning på 11 minuter. Man andas in djupt genom näsan & andas ut genom munnen i åtta stötar (Obs det är viktigt att bygga upp tiden långsamt om man är ovan). Just andningsövningar är så bra för att lindra oro & skapa balans!

1 kommentar:

  1. Hej Ulrika,

    Snygg jobboutfit. Jag har märkt att du gillar västar och det passar dig.

    Men så härligt att ni kunde äta i solen ute på altanen. Här är det alldeles för kallt för sådant.

    Ja, maten har verkligen blivit dyr nu så det gäller att man ser upp och planerar vad man ska köpa. Allt beror på priser på drivmedel och nu kan regeringen skylla det helt och hållet på kriget, trots att priserna var på väg upp innan också. Jag tycker det är dags att de tar och sänker alla skatter på drivmedel och el rejält nu, annars vet jag inte hur vi kommer att klara oss. Galet. Vi är så beroende av bil här på mindre ort i Dalarna.

    Tack för andningsövningen. Den kom lägligt nu.

    Varm kram och ha en fin kväll!

    Anneli

    SvaraRadera