onsdag 27 mars 2024

Onsdag

 & jag sitter på kontoret & är lite blek & hålögd.. Har känt mig lite krasslig & konstig (illamående) några dagar. Vet inte om det beror på att jag har stressat så mycket eller om jag blivit smittad av en bacill, jag var på påsk-hoppning på ridskolan & då var det ett barn som började kräkas uppe på hästen efter rundan, alla tänkte att hon var nervös men kanske var det magsjukan då jag hört fler som fått det...?!

Innan jag glömmer måste jag påminna om boken jag skrev om i förra inlägget, Tranorna flyger söderut, tänk att en bok om en gammal farbror kan vara så bra & berörande, läs!!

Annars så är jag glad för att min man & dotter har påsklov, mannen fick ett städ-ryck igår & när jag kom hem hade han tagit ut alla mattor & skurat golven, så underbart! Dottern har också börjat cykla till stallet & även att jag är lite nervös när hon ska cykla hem i mörkret så har det varit skönt att bara vara hemma & mest sitta i soffan på kvällarna..

Den här månaden ska vi försöka vara sparsamma! Nu har det kanske redan gått lite åt skogen då det var både hovslagare & del av hästhyran för hösten som tillkommer utöver den vanliga hästkostnaden med stallplats & mat... Klagar inte bara inser att det är en dyr hobby.

Ett led i att försöka spara på maten är att jag åkte till Lidl igår, jag brukar inte handla där så ofta men jag var inte nöjd med frukten sist jag skulle handla på Willys. Lidl hade faktiskt de svenska äpplen som jag ville ha & även var det rea på spetspaprika & billigt med svensk kycklinglårfilé. Det blev en så god (och billig) maträtt med kycklingen stekt i panna med grädde, paprika, vitlök, balsamvinäger & rostade potatisklyftor & morötter till det.

Varför vill jag leva billigt undrar ni, jo för att jag vill spara mer (& fylla på bufferten) & vi har faktiskt beställt en charterresa i sommar. Ja det var också dyrt men yngsta dottern har inte rest mycket & inte till Grekland. När de stora döttrarna var små så till & med båtluffade vi i Grekland i tre veckor, ett fantastiskt minne för livet!

Lite vårkänslor med färg & randigt under,
 kapade dock av mitt bleka nylle...

Han som sabbar mitt sparande....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar