söndag 22 mars 2015

Yoga för vanligt folk!

Tror jag är lite förvirrad.. insåg att läxkriyan som jag har gjort i fredags & lördags i själva verket är två kriyor. Imorse när jag tittade lite mer noggrant i manualen insåg jag att nästa sida (som jag trodde var fortsättningen på kriyan) var ett eget yogapass. Då blev den genast lite mindre lång & fysisk. Kan inte låta bli att skratta åt mig själv..
Stannade kvar & mediterade efter mitt yogapass.Tacksam♥
Idag har jag haft mitt yogapass på shalan. Jag älskar söndagar & alla fina yoginis som är med på passet. Tänker på Annika som skriver om #yogaforordinarypeople. Det är en viktig fråga att lyfta att yogan är till för alla. Inte bara för de som är smala, blonda, viga & vältränade som det oftast ser ut i mediaflödet. Jag har själv praktiserat ashtangayoga i många år. Jag kunde stå på huvudet men brottades med mina stela höfter. Nu när jag har hittat hem i kundaliniyogan så känns inte det här med kroppen lika viktigt. Jo visst det finns svåra asanas men alla utövare blundar & fokuserar inåt. Fokuset är väldigt mycket på den inre upplevelsen & energin som höjs. Bara vi lutar oss i rätt riktning får vi effekt sa Yogi Bhajan. För mig är kundaliniyogan lika dynamisk & utmanande som ashtangayogan men på ett annat sätt. Båda är bra! Det gäller att hitta den yogan som gör att hjärtat sjunger.. På mina klasser är alla kvinnor, de flesta är över 35. Långa, korta, runda & smala. Någon har opererat höfterna, någon har haft diskbråck, många har varit utbrända & hittat yogan som ett sätt att hitta tillbaka.. till att få ny ork & ett lugnare sinne.. Yogan är verkligen till för alla! Kram & Sat Nam

9 kommentarer:

 1. Så fint du skriver Ulrika och så klokt. Olika yoga för olika personer och ibland olika yoga för samma person i olika perioder. Allt finns där för oss <3 Kram!

  SvaraRadera
 2. Jättefin beskrivning av yogan! Vilken skön upptäckt, tänk vad du kommer att spara tid nu. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu har jag oceaner av tid... hi hi. Kram

   Radera
 3. Å vad fint du skriver Ulrika! <3 på det!

  SvaraRadera