onsdag 5 juli 2017

Funderingar i affären

Oftast handlar jag varje dag efter jobbet i den lilla Konsumbutik som är närmast där jag bor. Tänkte på det igår när jag stod & höll i ett färskt kålhuvud där det stod ursprungsland Makedonien. Vilka bekämpningsmedel används där, vågar man köpa det? Tyvärr fanns det inget kravmärkt att tillgå & den svenska var inte färsk & är den så mycket bättre gällande besprutning? När jag tittade åt sidan såg jag ganska många som glatt plockade wienerbröd & andra sockerstinna bakverk ur bagerihyllan, & lite längre bort de som stod & valde bland godispåsar. Kände mig lite löjlig & tyckte ändå att det färska vitkålshuvudet fick slinka med.

Jag köpte också en burk kokosfett, där har ju debatten varit igång, bra eller inte? Jag är ingen expert men det jag har läst mig till så får jag tro att den är bra. Dessutom använder jag ju den till kroppskräm & munskölj också.

Jordnötter, krossade tomater, kokosmjölk, svensk kycklingfilé, kravbananer & kravbasmatiris & hårt kravrågbröd var annat som hamnade i min korg. Varukorgen kändes ganska schysst men hur är det med arsenik i ris, hårt bröd är inte alls bra har man läst på Food Pharmacy, gifter i förpackningen då det gäller konserver, hur har den svenska kycklingen haft det? och alla har väl hört att nötter kan innehålla mögelsporer. Ja det är inte lätt att vara en medveten konsument.

När jag sen stod & fräste den ekologiska gurkmejan med andra kryddor till min Tikka Masala tänkte jag på ett blogginlägg från Glamyogi på instagram om att känna sig belåten och njuta av sin kropp & maten & det gör jag♥ även om alla funderingar finns med!

Kram & Sat Nam

Dillen är iallafall hemodlad:-)

4 kommentarer:

 1. Igenkänning. Igen :)
  Sådär står jag och dividerar i butiken också. Får nästan spunk på mej själv ibland. Men nånstans i slutändan brukar jag ändå komma fram till att herregud, man måste ju äta, det finns liksom inget alternativ...!! Och redan det att vi är medvetna, pålästa och både har sunt förnuft och lyssnar på kroppen, så ja, det är good enough!
  Kram!

  PS. Och tack för länken till Savita, en blogg jag missat, men nu lade till i Bloglovin! DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja good enough ibland tror jag att min hälsosträvan är en sorts rädsla som om vi kunde skydda oss från att bli äldre genom att vara helt hälsosamma och så är det nog inte. Livet ska levas och njutas av. Kram

   Radera
 2. Tror vi alla hamnar i de där funderingarna, både bra och jobbigt. Som Nina säger man måste ju leva också :) När det gäller kokosoljedebatten rekommenderar jag att läsa Martina Johanssons svar, hon är kunnig och påläst. Så gör jag när jag letar info,kollar vad de kunniga och väldigt pålästa säger. Eller kostdoktorn, han är ju ändå en läkare som driver frågorna superseriöst. Bloggen du länkade till, det tar inte så lång tid att se att flera saker hör ihop som hon räknat upp. Ja det ör svårt och man orkar inte alltid. Jag tänker att det är stora intressen kring pengar som gör att det känns komplicerat. För att fake News florerar. Själv har jag läst ganska många böcker om kosten för att försöka hitta rätt. Att må bra är ju något vi alla vill 🙏🏻

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det, skrev i svaret till Ninas kommentar. Lev och njut♥ Jag följer redan Martina och har läst lite hos kostdoktorn, finns också andra jag följer med intresse och försöker skapa min egen väg♥

   Radera