måndag 17 juli 2017

Sommaren & yogan

Vad hände? Jag hade sådan skrivlust men helt plötsligt har det gått över en vecka innan jag kikar in här igen. Jag måste hela tiden påminna mig & säger det även till minsta dottern; -du vet, sommaren är nu. Det är nu allt är grönt & vackert, det blommar i rabatten & sjön glittrar. Även om den riktiga värmen inte är på plats & kanske inte kommer alls i år så är det nu vi ska njuta, nu jag måste lagra in det gröna & vackra som pärlband av minnen att ta fram när det blir mörkare längre fram.

Fortsätter med kriyan jag gör nu. Jag missade att göra den 40 dagar i rad men jag har gjort den 31 gånger än så länge. Njuter faktiskt lite mer av att jobba med kroppen nu. Jag kommer inte ner i kamelen men jag exprimenterar med att göra den med magen mot väggen, trycka höfterna emot så att jag inte lutar mig bakåt. Jag har också värmt upp med solhälsningar & bowpose känns så mycket lättare även om den nog inte skulle bli snygg på bild:-). Jag har ju sedan jag slutade med ashtangan känt mig lite allergisk mot att jobba med kroppen på det viset. Nu tackar jag & tar emot så länge det varar. Känner också att 40 dagar är ju ingenting om jag vill komma någonvart. Men ni vet hur det är i kundaliniyogan, det finns andra kriyor & meditationer som drar, men jag stänger in mig i bubblan & forsätter ett tag till.

I helgen var vi på marknad, jo då jag köpte bara krämer, hemkokt fotsalva med kirskål är ju storkonsument då jag smörjer in fötterna varje kväll, nattkräm från Dr Organic. bärpulver & en del perenner till rabatten. Minsta dottern gillade bärpulvret mycket, hon gjorde chokladbollar som vi rullade i blåbärspulver & ikväll ska vi göra egen granola & strössla bärpulver över. Annars försöker jag träna på att inte springa runt & fixa hela tiden, har tom kollat på flera avsnitt med en ganska meningslös reality såpa. Bra gjort för att vara mig:-). Kram & Sat Nam

3 kommentarer:

 1. Som jag känner igen allergin mot de bitar av yogan som är jättefysiska! Jag har ju sagt det förut, men jag höll nästan på att "yoga ihjäl" mej när både gjorde själv och undervisade i ashtanga och vinyasa-varianterna. Idag skulle jag ju inte forcera som jag gjorde då, man lär ju så länge man lever... ;) men är fortfarande försiktig med att vilja för mycket och är okej med att jag kanske backar lite för mycket, men jag mår så mycket bättre och jag vill att kroppen ska få vara hel. Intressant också att närma sig en fysisk kriya med noll prestation, att liksom bara jobba metodiskt och medvetet utan att göra slut på sig själv. Skönt att ha hittat dit.

  Såg bilden på chokladbollarna, som dottern gjort, är det något jag gillar så är det alla möjliga varianter av chokladiga bollar :)

  Kram och Sat Nam!
  ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så, jag försöker vara nyfiken på hur kroppen är och inte tvinga in mig i positioner. Såg en så fin bild på insta igår från Yogish collective där det var en som kom halvvägs i kamelen och det var så fint, allt måste inte vara rätt.. Men jag måste ändå göra några fysiska kriyor då yogan är den enda träningen jag gör förutom promenader.. Ja chokladbollarna var så goda, nu är dom slut och det var inte bara dottern som åt dem, jag blandade havregryn och bovetegryn det var en höjdare förutom smör och lite socker då... och kakao.. och kaffe.. KRam♥

   Radera
 2. Thanks great article I really like your article you can also visit bow pose Thanks. Mey, I found this site for yoga you must try and achieve your goals meditation to pranayama.

  SvaraRadera