söndag 12 oktober 2014

En delvis hemsk helg (dag 21)

Hemma igen från utbildningen. Brasan sprakar, mannen hade lagat gryta & minsta älsklingen & jag har tagit ett bad. Fast bara några timmar innan kom jag hem efter en mardrömsresa med dunkande huvudvärk & illamående. Var tvungen att åka hem en timme tidigare då jag var rädd att jag inte skulle klara av att köra annars. Tyvärr har delar av helgen präglats av huvudvärk. Så himla trött på att kroppen reagerar på det sättet om jag sover lite dåligt, reser & äter på andra tider.
I fredags kväll var allting bra, nya fina lärare förutom vår lärare på plats. En bra kriya & delning av upplevelser med fina kurskamrater. Gick & la oss tidigt i yogasalen & jag sov hyfsat bra. Gick upp halv sex & hann yoga min kriya innan sadhanan (ytterligare ett yogapass & mantrasång). Vi gick ut & åt vegetarisk buffé på lunchen. Lite kul var att jag pratade med en kurskamrat om ashtangayogan & att jag inte tycker om solhälsningar längre. Gissa vad vi skulle göra efter lunchen, en kriya med bara solhälsningar A. Fast det kändes helt ok, nästan som att jag fick lite mer energi. Efter dagen fick jag huvudvärk & fick krascha i säng... (eller madrassen i yogasalen) inte så kul när man helst vill sitta & småprata med nya vänner. Imorse var det lite bättre igen & jag snabbyogade min kriya innan sadhana. Men dagen har ändå präglats av huvudvärken. Tur att jag har en del koll på de yogaställningar vi gick igenom då jag var tvungen att vila en del av tiden. Stod ut länge men sen kände jag att det var läge att åka hem, det tar ändå en timme & köra, tur att det inte är längre. Känns som ett nederlag.. Fast å andra sidan kanske jag har lärt mig något. Jag tänkte i fredags när jag kom dit att nu ska jag inte vara den där duktiga som sitter längst fram & har koll på allting. Jag tog plats längst bak i yogasalen. Träna på att ta emot. I morse under sadhanan fick jag den känslan när vi sjöng det längre mantrat Wahe Guru, wahe jio, när rösten inte riktigt bar men alla andra bara fortsatte som att de orkade åt mig när jag inte riktigt orkade... då kom det några tårar..

Fick en ingivelse att lära mig mantrat Chaatra Chakkra Varte. Läser om det på Spirit Voyage:
This mantra is taken from the last four lines of Guru Gobind Singh's Jaap Sahib.  It is a mantra used to remove fear, anxiety and phobias.  It is a mantra to make one experience victory.

"Chattr Chakkr Vartee is the mantra for the heart center, it gives direct energy to it. When you are sinking, if you know this mantra and can sing it, you can totally recuperate yourself.” — Yogi Bhajan


Blir lite orolig att jag ska få huvudvärk eller må dåligt nästa gång jag ska iväg. Tänker att det är lite magiskt det här att man får ett mantra på hjärnan & sedan när man läser om det är det mitt i prick. Kram & Sat Nam10 kommentarer:

 1. Åh, fy! Att vara borta och må dåligt är ingen höjdare. Hoppas du känner dig bättre idag och att du har mer möjlighet till vila i veckan. Vad spännande du skriver om mantrat, hur häftigt som helst! Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja allt blev bra igen efter en stunds vila hemma. Mantrat är underbart! Kram

   Radera
 2. Känner ingen huvudvärken och hur kroppen liksom slår bakut när det är mycket runtomkring - ävenom det är bra:iga saker. Jag kan vara helt slut i flera dagar efter "större yogisk input", det är som om systemet nästan kraschar. Det är ju i sig ett gott tecken att man reagerar, att det händer saker, men det är ändå jobbigt. Hoppas det balanserar upp sig småningom för dej ♥

  Och detdär med mantran som bara kaboom:ar rakt in i hjärtat på en, det är så häftigt!

  Kram och keep up!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att det var mycket yogisk input + lite fel mattider osv,, Allt är redan bättre förutom envis hosta. Ja det mantrat pockade på uppmärksamhet hela helgen & ändå hade jag inte hört det på länge. Nu har jag hittat en helt magisk version på spotify med Siri Sadhana Kaur, rakt in i hjärtat! Kram

   Radera
 3. Jag kan också känna igen det där med att resa,rubbning av mat och sovtider och så en massa kraftfull yoga på det. Kroppen säger ifrån.Hoppas du får tid att återhämta dig i veckan.
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Låter trist med denna huvudvärk som dyker upp varje gång!
  Kanske ska du prioritera att sova lite längre nästa gång, istället för att gå upp tidigare för att hinna med kriyan innan sadhanan? Disciplin i all ära, men den vet du redan att du har och det är ok att pausa om man behöver. Vi hade inte ens 40 dagar mellan våra träffar, men det gick bra ändå. Känn efter vad du behöver fina du. <3
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Carina. Sist kom huvudvärken efter helgen och det är ju att föredra. Kör på med Surya Kriya då jag valt den som min 40 dagars och det var väldigt kort mellan de första två träffarna, bara två veckor. Det blev nog för mycket då men glad att jag gjorde den och hänger i än så länge. Kram!

   Radera
 5. För mig låter det som "typisk" yogautrensning eller att energin inte tagit sig runt utan "stannat" och gett dig huvudvärk. Hoppas du mår bättre, den är kraftfull den där yogan! kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte på det i helgen när jag skulle sova att det kändes som energin hade stannat för jag såg färger när jag blundade såsom jag gör i yogan när det är mycket energi.. Härligt att du skriver om det och liksom sätter huvudet på spiken. Kram!

   Radera