måndag 13 juli 2015

Bättre yoga & ilskan

Blir ingen morgonyoga nu. Äldsta tonåringen har sena vanor & även om jag lägger mig tidigt har jag någon inbyggd väckarklocka & vaknar då hon har sagt att hon ska vara hemma.. Nu kan det hända att hon blir sen, alltså jag orkar inte vänta på det utan skickar sms med var är du???. Hon svarar alltid snällt men jag måste ändå ligga vaken för att kolla att det gick bra att cykla genom skogen, om jag nu inte går upp & hämtar. Önskar att jag kunde vara en sådan där lugn & härlig person som bara sover & litar på att barnet kommer hem.. men jag oroar mig inte så mycket längre, är bara vaken = framsteg!?

Igår gick jag ett varv runt motionsspåret innan kvällsyogan. Kanske var det därför det gick bättre för att jag var ordentligt uppvärmd. Däremot kom 6-åringen in & skulle vara med & yoga. Hon rullade ut en matta & kollade instruktionerna i kriyan ordentligt. Sedan började klagandet, hon stånkade & stönade & sa; mamma den här yogan är så jobbig/den här positionen är helt omöjlig/hon gnällde & klagade genom halva yogapasset. Kunde inte annat än skratta inom mig. Det är precis så jag har låtit inombords när jag gjort passet själv. Jo nu fuskade jag lite genom bakåtböjningarna (bowpose) i slutet av passet men jag var ändå nöjd med mig själv & varm & svettig för en gångs skull (jag svettas nästan aldrig & är inte direkt så förtjust i att ta ut mig alltför mycket).

Mannen åkte iväg för att handla kvällsmat, vi skulle grilla lite korv. Jag hade tänkt mig lite korv, potatis, tomatsås med kryddor, olivolja & rödvin i, grillad lök & tomater. När han kommer hem har han köpt korv & korvbröd. & jag blir så j..a arg. Korvbröd! då kunde vi ju lika gärna ha ätit snabbmat! Stackars mannen undrar liksom hur att köpa korvbröd kunde förvandlas till något så hemskt... Fick verkligen skärpa mig, var arg en lång stund. Slutade med att jag åt min korv med grillad tomat/lök/fetaost/oliver & olivolja & resten av familjen åt korv med bröd... Ja ibland undrar jag hur jag är funtad & var kommer all ilska ifrån... Kram & Sat Nam

5 kommentarer:

 1. Haha, du är så mänsklig! Vem gör inte likadant då och då? Och du, oron för barnen innan de är hemma eller att man inte kan sova tror jag handlar im hur rädd man är om dom och för vad som kan hända. Inte att man inte litar på dom. Jag känner igen mig så väl och vi har haft väldigt många olika arrangemang men jag har ändå inte sovit ordentligt innan de är hemma. kram och din korv lät mycket godare!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man är ju så rädd om barnen och ändå kan man inte skydda dom, de måste få leva sitt liv..Ja min korv var mycket bättre! Kram

   Radera
 2. Jätteroligt (att läsa) för precis så där är vi nog alla (eller i alla fall jag), ibland kan man bli helt knasig för konstiga småsaker som korv och gå i taket. FAST man yogar :-) Kram och tack för att du också är mänsklig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, ja man är faktiskt mänsklig FAST man yogar...trot eller ej.. Kram

   Radera
 3. Nickar åt Annikas och Lottas ord. Instämmer. Och kramar om!
  Och ler åt korvhistorien, igenkänning! ❤️

  SvaraRadera