torsdag 15 juni 2017

Saker jag mår bra av

På andra sidan den underbara studentfesten. Kan nu inte i efterhand förstå varför jag sprang runt som en duracellkanin i flera veckor och putsade, fejade & köpte nya tavlor.. Det var nog ingen som kollade inne i huset, alla var ute i partytältet & hade det trevligt.. Å andra sidan är det skönt att ha extra städat hemma. Nu ligger min man däckad i influensa & jag känner mig lite halvförkyld, dessutom är jag trött då mellandotter har varit ute sent flera kvällar & ja ni vet att jag är en hönsmamma. Nog med klag, annars känner jag mig bra på alla sätt, det är så vackert ute den här tiden & jag känner mig lugn & glad.

Nu vill jag fylla på tillvaron med saker som jag mår bra av!

 • Yoga varje dag (otippat..:-)
 • Några kilometer i stegräknaren (det behöver inte vara många men promenad varje dag)
 • Sitta stilla & titta ut. Pensionärsvarning jag vet men jag har flera kvällar vänt fåtöljen mot fönstret & bara suttit still & tittat ut över sjön. Låtit tankarna få tänkas klart & stilla sig. I färskt minne har jag från i lördags när månen gick upp rakt över sjön. Det har aldrig hänt förut den brukar gå upp längre bort som inte syns från oss. Det var så magiskt den kom upp som en stor guldgul boll bakom träden & jag & minsta dottern bara stannade upp & tittade i tjugo minuter, utan att göra något annat.
 • Äta mer växtbaserat! Ju mer grönt jag äter desto bättre mår min kropp.
 • Ta tid till att reflektera. Vart är jag på väg? Vad vill jag?
 • Hålla ordning & reda hemma.
 • Vara i trädgården utan måsten. Jag har märkt att jag inte alls är så sugen på att "jobba" i trädgården. Trodde jag var en trädgårdsmänniska men jag vill nog bara njuta av den inte odla en massa i år.. Är ändå glad för vackra pioner & att jag petat ner lite persilja & dill i en odlingslåda.
 • Skriva här! Jo jag vet att bloggen har varit försummad hela våren men jag mår faktiskt bra av att få skriva ner det som händer här. Hoppas att jag ska ha tiden att prioritera mitt skrivande mer regelbundet nu.
Det där var inga nyheter men alltid bra att påminna sig själv att fylla på må bra kontot. Kram & Sat Nam

8 kommentarer:

 1. Blir glad av din må bra-lista ♥
  Att bara stilla sig och titta på något i naturen är vidunderligt läkande på alla sätt. Förstår absolut att du vänder fåtöljen mot fönstret! Känner också igen att vara i trädgården utan måsten - jag trodde initialt att jag ville ha massor av jordgubbar och stort grönsaksland... nej, det vill jag inte! Idag frodas bara det som sköter sig självt, det ätbara köper jag :)
  KRAM och tack för alla fina ord och hjärtan du strött omkring till mej senaste tiden ♥♥

  SvaraRadera
 2. Haha ja här har du en pensionär till! På riktigt :) Det är underbart att bara sitta och liksom förlora sig i naturen. Det du beskriver om månen låter ju bara helt fantastiskt. Ni verkar bo så fint!
  Och ja, den där listan kan jag också skriva under på. Varm kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget illa om pensionärer men allt har väl sin tid:-). Tackdetsamma ni verkar också bo så fint! Kram

   Radera
 3. Lyckliga du som har den där fina utsikten! Underbart! Jag tycker annars också om att bara sitta och titta. Har ingen jättespännande utsikt hemma, men ute i naturen sätter jag mig gärna på en sten och bara tittar och njuter av att vara. I Varberg kommer jag att sitta och titta på havet. Finns inget mer meditativt.
  Jag gillade också din lista btw. :-)
  Stor kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag uppskattar verkligen vår utsikt och känner mig tacksam varje dag. Jag älskar Varberg! Kram

   Radera
 4. Vad är det liksom för fel på att vara pensionär...Det är jag med som älskar min trädgård och stillheten på kvällen. Härlig lista! Kram

  SvaraRadera