torsdag 9 november 2017

Sadhana-snack

Över två veckor nu med morgonyogan med Adam som börjar kvart i sex. Förra veckan kände jag mig stark & stärkt av yogan. Den här veckan är jag mycket skörare, en nacke som krånglar, ryggen är stel & lite lätt huvudvärk när jag vaknar. Intressant hur måendet går lite upp & ner. Att behålla sin sadhanadisciplin no matter what är en konst, även om jag har tränat länge.
Månsken genom fönstret, kvart i sex..
Adam har svarat på frågor & svar & haft lite pepptalk. En fråga var hur man ska hitta motivationen till att yoga. Svaret var att man ska inte hitta motivationen, man ska bara göra. Det positiva sinnet är motiverat, älskar yogan & radar upp alla fördelar. Det negativa sinnet (som ofta vaknar först på morgonen) tänker att jag kan göra yogan senare eller imorgon, jag orkar inte idag, vad är egentligen meningen med att yoga... Det som vi yogisar strävar efter är det neutrala sinnet som gör & observerar.

Intressant att se hur jag själv kan pendla mellan de olika sinnena även om jag upplever att jag är mycket i det neutrala speciellt när jag yogar. Sedan tänker jag att man måste naturligtvis utvärdera med jämna mellanrum, är det här rätt för mig? Vad ger yogan mig i det långa loppet?

Sammanfatta & utvärdera livet i stort behöver ju också göras då & då... Vart vill jag? Är jag på rätt väg?

Kram & Sat Nam♥

2 kommentarer:

  1. Åh tack för detta, behövde bli påmind om sinnena. Sat Nam och kram!

    SvaraRadera
  2. Ja det är alltid bra, då kan man se vart sinnet har "hängt" mest på sista tiden. Kram♥

    SvaraRadera