måndag 5 mars 2018

Lite svammel & förundran hur historien upprepar sig, varje vår..

Andlig spis. Långsamt mak. Hemmavid. Ha det bra.

Jag vet jag är en sån nörd med ord. Men "ramsan" ovan dök taktfast upp under lunchpromenaden. En ramsa för allting jag saknar just idag. Jag är lite fascinerad över hur allt upprepar sig. Har ju haft det mycket lugnare men just nu är det som att allting är på en gång. Inte riktigt så illa som det var förra året vid den här tiden men ändå. Känner av i kroppen, för mycket eld/pitta så energin rusar med lite muskelryckningar & oregelbunden hjärtrytm som följd. Jaha, dags att boka akupunkturtid!

En annan sak är att jag blir lite för snabb och effektiv. Tar tag i saker själv, dålig på att be om hjälp. Som i lördags kväll när jag åker några mil för att hämta dottern. Mannen får ingen chans, jag fixar, utan att känna efter om jag är trött. Blir också arg så lätt nu, arg när vi diskuterar hur vi ska dela upp matlagningen...gah

Men å andra sidan blir ju saker gjorda, som att jag steker plättar, packar väskan & åker till badhuset med yngsta dottern & en kompis. Härligt att de kan simma & inte behöver passning varje sekund. Jag simmar långt & länge.

Längtet idag är att få mer tid hemma. Kanske skaffa en bikupa & några hönor & sjunga långsamhetens lov😊

Some things take time...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar