tisdag 10 april 2018

Maten, maten, maten!

Hallå där! Hur mår du idag?

Här är det bra rent mentalt men med kroppen har det varit lite sådär på senaste tiden. Ont i ryggen, handleder, knän & så lite huvudvärk på det. Tror det började efter påsken då jag fuskade en del genom att äta godis (varför ska det vara så svårt att låta bli när det finns hemma..?). Inte säkert att mina kroppsliga besvär hänger ihop med detta men jag fick ändå känslan att det kan vara så.

Jag har varit på biblioteket & lånat en hel trave med böcker om hälsomat. Samtidigt läser jag ju Hälsorevolutionen. Mycket intressant! Jag tycker inte man ska ha så mycket pekpinnar om mat då jag har döttrar & då vill man förmedla glädjen i maten & inte dra in kroppsideal i detta. Men jag vill ändå ta ansvar för min egen hälsa. Det jag har gjort är att jag äter mest grönt på jobbet dvs frukost, lunch & mellanmål. Frukost har varit en grön drink med soja bönor eller gröna ärtor som gör den mer matig, lunch har varit soppa som jag har gjort storkok av & fryst in, den här veckan soppa på rostad blomkål & purjo, med grädde i. Mellanmål har jag ätit antingen äpple med jordnötsmör eller blodgrape. Sedan äter jag kvällsmat som vanligt med familjen men med mer fokus på grönt. Jag försöker skippa kolhydrater & gluten så mycket som möjligt. Spännande att se om det blir något resultat, eller så kommer mitt intresse att lägga sig innan jag hinner så långt, jag har ju varit med förr😊.
När jag läser Hälsorevolution inser jag att jag nog äter för lite protein. Ett lätt sätt är ju att äta ägg men jag gillar tyvärr inte kokt eller stekt ägg eller omelett. Ligger nog i släkten för min mormor, mamma äter inte heller ägg... Nu har jag iallafall starka funderingar på att lägga till rått ägg i min gröna drink...😝😜. Vi får se hur det går..!

Med yogan går det ganska bra, fortsätter på min 40 dagars & det har gått mer än halva tiden. Pga mina jätteonda knän har jag dragit ner tempot & antalet på "frogpose" men annars håller jag i. Keep up. Kram kram♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar