onsdag 16 maj 2018

Kapha tid

Nu smäller det till och blir grönt överallt på en gång! Utsikten hemifrån mig har varit magisk de senaste kvällarna. Spegelblank sjö & ljusgröna träd så fint!

Däremot känner jag av våren. Det tröga & trötta får gärna fäste i mig nu. Läser att vi är i Kapha tid & att vi bör röra på oss mer för att vakna upp. Häromdagen hade jag huvudvärk & ville helst göra allting väldigt långsamt.. Men å andra sidan tänker jag att jag har delar på året då jag är mer effektiv & det är också viktigt att vila.

Imorse vaknade jag redan vid fem & funderade på att göra min yoga men somnade om & var mycket tröttare när jag väl skulle gå upp. Borde ha lyssnat på morgonens lockrop😇.

Meditationen jag gör nu är överkomlig trots mycket navelpump & hålla andan inne. Jag hade en stark känsla av att det var dags för den nu &  är glad att jag klarar av den i 11 minuter. Jag lyssnade på ett klipp med en lärare om den här meditationen och hon beskrev det som om man med navelpumpandet grävde djupt i dyn inombords. Jag tyckte det var en fin metafor och hon hade själv gjort meditationen 1000 dagar i rad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar