tisdag 8 maj 2018

Bra & lite besvärligt

Bra

 1. Härligt att tillhöra ett yogasammanhang (community). Hade en fundering kring den meditationen jag gör nu och skrev i forumet för Kundaliniyogalärare som är medlem i SKY. Vilken respons! och från flera lärare som jag vet har stor kunskap. Nu var inte allt svart och vitt här utan mer en tolkningsfråga, det gällde om jag skulle ha kvar handen uppe & hålla för näsborren eller ta ner på knät. Jätteglad över alla svar men sen när jag läste mer insåg jag att det fanns lite olika läror gällande pumpandet med naveln, men då gick jag helt enkelt efter de instruktioner som jag själv litar mest på. Vill ju inte starta "the never ending story😄" på forumet.
 2. Vädret/våren/ljuset & trädgården. Ja ni fattar + att vi har tagit tag i flera trädgårdsprojekt, check på robotgräsklippare & lite mer plattläggning.
 3. Jag har läst en del om kost nu & att det kan vara bra att äta en del bönor. Tyvärr älskar inte min familj bönor men jag har kommit på bästa knepet när jag gör köttfärssås. Jag mixar en burk krossade tomater med en burk kidneybönor & använder som bas. Ingen märker något & alla får i sig nyttigheter!

Lite besvärligt
 1. Jag kommer inte upp på morgonen nu, trots att jag älskar morgonyoga.. men jag sparar yogan till kvällen.
 2. Refererar till förra punkten jag har haft lite dålig sömn, är det ingen tonåring som är ute sent, eller man som är på nattfiske, så har jag haft klimakteriebesvär. Värst var det natten till måndag då jag var vaken & kände det som jag var inlåst i en galen bastu..
 3. Jag är trött (& lite gnällig😂😂😂😂)

5 kommentarer:

 1. Angående bönor; det kan vara bra att börja väldigt försiktigt eftersom bönor ofta ställer till det i våra magar. Typ en matsked högst. De flesta sväller upp och många blir gasiga (jag och min familj och många andra). Det finns en jättebra FB-grupp som heter sköna böna och där kan du få mängder av recept och tips om du inte redan är medlem där.
  När det gäller dina klimakteriebesvär, vet inte om du äter sojaprodukter, men de kan ställa till det extra. Vet inte heller om du gör några speciella asanas i din yoga, men ett litet tips är annars supta baddha konasana, dvs fjärilen bakåt med support under knän, om du behöver det, och under ryggen. Ligg länge. Den gör att din livmoder hamnar i rätt läge, livmodern som egentligen inte har någon fast plats eftersom den "hänger" i ligament. Den här asanan hjälper mot pms, mensbesvär, vid graviditet och klimakterieproblem. Jag har haft många som blivit hjälpta mycket av den. En kvinna som gick hos mig och som fick gå upp och duscha varje natt, slutade att svettas och sov lugnt när hon gjorde den asanan varje dag i 20-30 minuter. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och du,det är inte att vara gnällig att berätta om det som skavar. Inte i mina ögon. Kram!

   Radera
  2. Skrev nedanför först.. men ville bara tillägga att min man tyckte jag var lite gnällig men då sa jag att då borde han ge mig en kram och säga att jag förstår... hi hi

   Radera
 2. Tack för fina tips, jag gick faktiskt med i Sköna Böna gruppen igår efter lite googlande:-). Det finns mycket intressant att förkovra sig i om kost men så gäller det att hitta något som passar. I länder där de äter mer bönor och kål har de mindre klimakteriebesvär och jag åt massor med vitkål i vinter och då var det bättre men det är svårt att veta om det har samband.

  Jag vet att du har tipsat om supta badha konasana förut och jag har gjort den en del men inte så långa tider och inte helt regelbundet. Får bli att prova. Kram och trevlig helg♥

  SvaraRadera