fredag 2 juli 2021

Spara mera och nå mål och annat dravel

 Helt plötsligt har det gått en vecka igen och nu är det bara en vecka kvar till min semester! Senaste tiden har det varit ganska lugnt på jobbet av olika skäl så det är inte så att jag känner något skriande behov av semester i år, men det blir ändå skönt!

Spar-funderandet fortsätter och också det rent fysiska sparandet i lite olika aktier och fonder. Dock rädd för att jag inte har helt koll på vad som är värt att investera i, utan jag springer på lite olika bollar beroende på vad jag har läst och lyssnat på. Jag tror det är ett vanligt nybörjarmisstag. Dessutom känner jag ofta att lönen bara "försvinner" när alla kostnader är dragna och jag har handlat mat några gånger. Jag är väldigt duktig på att komma ihåg allt som behöver handlas vilket kan resultera i att det blir onödigt dyrt. När det gäller maten går ju kvalitet före billigt i mitt fall! Lägger gärna pengar på någon olivolja med hög kvalitet eller gräsbetande kött från en bonde här i närheten. 

Något som jag mer tänker på är Målsättning! Att ibland är det väldigt lätt att nå sitt mål. Ett mål jag har haft är att när unghunden blir 1 år i september ska jag kunna springa ca 3 km tre gånger i veckan med honom. Jag har aldrig lyckats bli någon löpare förut men nu känner jag att jag redan nosar på mållinjen. Hunden behöver mer tid och tycker inte det är kul att springa men jag sprang rundan med glädje igår utan att behöva stanna en enda gång. Det gör mig glad = framsteg!

En annan målsättning är då att komma upp i en högre sparkvot, dvs spara mer av min lön varje månad för att snabbt få ihop ett trygghetskapital. Många sparar ju för att slippa jobba och det gör verkligen inte jag, jag mår bra av mitt jobb! Det här målet är svårt att skriva ner konkret för just nu tänker jag att jag ska spara så mycket jag kan men det måste ju ändå räcka till semester, en examenspresent till dottern och andra kostnader under månaden. Tänker att det kommer bli en del restaurangbesök under semestern och andra trevliga saker som kostar pengar. Kanske inte läge att lägga en för stor sparkvot nu.

Långt inlägg för att komma till min strategi...:

Att tänka på allting jag redan har! I garderoben, i kylskåpet/frysen osv och ta tillvara på det= tacksamhet

Att radera alla annonser i min mail pronto, inte scrolla in på Zalando, Ellos, Bodystore.. 

Att hålla mig till planen vad jag ska köpa, hälsokost = MSM och magnesium, en hyfsat billig dag och nattkräm /månad osv. Inte sväva ut och tänka på att jag behöver något mer (fokus på vad jag har)

Efter löpturen!

Boktips 1

Min goding!

Ugnsstekt aubergine med tomatsås= gott

Minimalist?

Fokus på det som finns i garderoben!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar