måndag 28 mars 2022

Sommartid & tillit

 Sommartid & det är inte min bästa gren, önskar att det kunde vara vintertid året runt.. Nu blev inte yogan gjord i morse & det fattas mig litegrann, yogan är min hemliga superpower😀.

Idag på den långsamma & haltande lunchpromenaden lyssnade jag på podd & de pratade om sådana där magiska ögonblick. Ni vet när någon ringer när man mest behöver det eller att en oväntad möjlighet dyker upp. Jag tänker på när jag var mer aktiv inom yogan & gick på fler utbildningar som hade långa meditationsläxor. Ofta fick jag då komplimanger att jag hade någon speciell energi eller som en kompis som sa att det var som att krama ett träd att träffa mig (det är baske mig det finaste någon har sagt!).

En annan sak som har dykt upp i flera intervjuer jag har sett är att de pratat om vatten, att flyta med det som händer & lita på att det blir bra, alltså som en metafor. Jag som är en lite för övertänkande person mår bra av att höra det för att inte oroa mig. Avtalet på den utbildning jag jobbar med har ny upphandling här i sommar & då är det nervöst hur det blir med mitt jobb. Med inställningen att jag är nyfiken på vad som händer & att det kommer att ordna sig känns allt lättare & jag slipper oroa mig i onödan. 

2 kommentarer:

  1. Tänk att jag inte har vågat prova Yoga ännu. Känner mig livrädd och skulle nog inte våga gå på ett pass. Jag är inte ett dugg rörlig eller vig av mig. Men vilken enormt fin komplimang av din kompis. Det säger väl allt. Jag tror att man känner sådär ibland när man träffar på någon som känns trygg, självklar, säker och kompetent. Sådana grundade personer.

    Angående ditt jobb. Jag har också varit i den sitsen, men har nu fått det bevisat för mig att livet är rörligt och ibland är det bara meningen att man skall vidare till något annat och bättre. Fast när man står mitt i det känns det osäkert, och speciellt om man är en person som vill ha trygghet, som man ju oftast är om man har familj att försörja och räkningar att betala. Men Jag häller med, ibland skall man ha tillit, våga släppa taget och flyta med. Allt löser sig, det gör det alltid.

    Ha en fin kväll.

    Kramen,

    Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Anneli vad fint det du skriver om att det löser sig. Jag har varit många år på samma företag men i olika former och vi får se vad vinden vänder nu, jag tycker mycket om mitt jobb (oftast:-).

      Yogan är tyvärr som en färskvara så jag är inte säker på att jag är lika närvarande nu som när jag mediterade intensivt. Jag tror inte yogan passar alla men prova, du behöver inte vara vig det är inte jag heller för min del yogar jag mest för det mentala men också naturligtvis för kroppen.

      Kram

      Radera