torsdag 12 augusti 2021

Sparsamma utmattningsfunderingar!?

Idag på lunchen lyssnade jag på hälsorevolutionens senaste poddavsnitt om en hjärnforskare som blev utmattad. Hon har skrivit en bok "Den utmattade hjärnforskaren" som jag genast gick in och reserverade på bibblan i sann sparsam anda😀. Tydligen är det här med sparsamhet en trend läste jag hos en annan bloggare jag följer som var tveksam till att leva snålt. Jag kan hålla med om att det blir tråkigt om det är för snålt men om pengarna bara rullar iväg utan att man får något för dem är det nog bättre att ha koll och vara sparsam tänker jag. 

Tillbaka till utmattningsspåret. Jag har nog varit nära väggen flera gånger under livet. Läste häromdagen ett blogginlägg jag skrev när sladdisen var liten, de andra döttrarna hade flera olika träningsaktiviteter i veckan och jag själv undervisade i yoga utöver vanliga jobbet, pust.. Räddningen för mig har konstigt nog varit att jag är känslig, det går snabbt från att jag är för stressad till att jag mår dåligt och måste dra i handbromsen. Den andra räddningen är yogan! Hjälp till självhjälp som jag brukar säga när jag undervisar. Du behöver inte förlita dig på att någon annan ska hjälpa dig utan du har verktyg att påverka ditt eget mående! Jo naturligtvis ska man ta emot hjälp om det behövs men mycket i livet kan man påverka själv.

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Det är farligt lätt för många av oss kvinnor att bränna ut oss. Boken är helt underbar. Jag lyssnade på den på Bookbeat. Man tänker: Kan det hända någon som henne så kan det hända vem som helst.

    Ha det gott!

    Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, så kul att du har hittat hit! Ja jag tänker ofta på hur mycket mer outtalade krav det ligger på oss kvinnor. Ser fram emot att läsa den. Ha det gott ! Ulrika

      Radera