torsdag 23 september 2021

Spara, spara, spara

 Hej hej, hösten är här med mörker & spöregn. I frugal anda bär jag en tröja som jag har fått ärva efter äldsta dottern, den har tjusiga vida ärmar som jag gillar..

Imorgon är det lön igen & jag funderar på det här med sparandet. Börsen har gått ner ett tag men mitt sparande är på fem eller tio års sikt så jag blundar för nedgångar. Nu är jag också ny med att aktivt spara på börsen, sen på bollen eller trendkänslig kanske man kan kalla mig😅.

Tänker jag på mitt sparande på fem års sikt så känns det som om jag kan ha fått ihop ett stabilt trygghetskapital & det sporrar mig. Tänker jag 10 års sikt så pirrar det lite glatt i magen för då kanske jag kan välja att jobba mindre, eller jobba mer i egen verksamhet, eller ta långledigt & bo utomlands. Härliga möjligheter som är bra att ha i bakhuvudet för att behålla sparmotivationen!

Nu är det dock svårare med sparandet den här månaden. Mellandotter flyttar & hon behöver lite stöttning med saker i bohaget då hon har tagit allt sitt sparande till insatsen. Yngsta dotter måste ha en ny höstjacka. Hunden ska ha vaccination & börja med vuxenfoder. Bilen behöver servas.. Ja listan kan göras lång. Det gäller att räkna noga innan jag sätter sparkvoten den här månaden...

3 kommentarer:

  1. Åh, är det inte underbart att ärva kläder från barnen? Jag har ärvt flera tröjor, en jacka och nu senast en svart Michael Kors-väska från min dotter. Bästa sparknepet ju!

    Förstår att det går ut lite pengar i samband med flytt för dottern, men ibland "måste" man hjälpa till. Eller vill. Men ändå, vilken grej med flytt!

    Ha en fin helg!

    Mvh Louise

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar! Senast jag var ute på galej så lånade jag dotters Stella Mcartney väska, perfekt!

    Ja absolut vill jag hjälpa till vid dotterns flytt men mitt sparande känns också så viktigt.

    Mvh Ulrika

    SvaraRadera
  3. Hej,
    När börsen går ner så handlar jag där. Man får se det som REA :-)

    Kramen,

    Anneli

    SvaraRadera