söndag 4 oktober 2009

Inspiration

Läser i flera av mina yogaböcker för att få inspiration inför nybörjarkursen som kör igång nästa söndag. Idag ska jag hand om mysoregruppen, känns inte helt bra när det är fullmåne men får väl se hur många som dyker upp. I framtiden ska man nog ställa in klasserna när det är fullmåne men nu har vi inte så många träningstider.
Tog fram boken Om yoga som är en ständig inspiration som jag ofta återkommer till. Tänkte att jag skulle läsa ett stycke av John Scott för gruppen ikväll:
"Ashtanga yoga är ett system av rörelser som ganska snabbt visar vilka begränsningar man har. Eftersom det är bestämda serier med rörelser kommer alla att stöta på rörelser eller element i träningen som känns svåra att klara. För vissa är det att stå på huvudet, för andra att gå upp i brygga, för den tredje att ligga stilla och slappna av. Men genom att upprepa det som är svårt och därigenom sakta komma över sina rädslor och blockeringar skaffar man sig både ödmjukhet och mod på yogamattan som man sedan tar med sig ut i världen. Det går inte att skylla på sin kropp eller att man är på ett visst sätt. Istället måste vi möta oss själva och vara villiga att förändra.Timmarna på yogamattan känns ofta som en kamp mot fysiska begränsningar. Medan det snarare ofta är en lite motvillig process att förstå vem man är. Rörelserna är en fysisk metafor för de mer abstrakta problem man kämpar med, eller kanske helt förtränger, i livet."

1 kommentar:

  1. Detdär stycket minns jag! Måste absolut plocka fram :om yoga igen! Tack!

    SvaraRadera