torsdag 26 februari 2015

Sit calm like a yogi

Morgonyogan blir gjord. Men sen är det en sån där morgon när alla springer runt & letar efter allt. Mamman skriker; vem har snott min vita behå & mina ögonskuggor! Pappan skriker; vem har tagit mitt scampoo!! Hopplösa tonårsföräldrar.. Men i perspektivet är det ingenting. Får sms från en yogaelev som har diagnostiserats med en ovanlig form av cancer & vill ha yogapass att göra hemma. Jag fyller ett kuvert med mediyogans avslappningscd, startpaket & lugna kundaliniyogapass & meditationer, försöker också fylla det med hopp, kraft & bättring. Via bloggar & annat kommer det även till mig berättelser om utbrändhet, självmord & massor med tonårstjejer som mår dåligt. Just nu är det som allting går rakt in i systemet & tårarna rinner lättare än vanlig. Tänker på vit tantra. Efter lunchen sjöng vi tillsammans det läkande mantrat RaMaDaSa då tantraledaren hade fått önskemål om det av en sjuk vän. När vi hade sjungit klart bad hon oss att skicka helande tankar till oss själva & andra som behövde det. Sist att vi skulle skicka helande tankar till moder jord, precis då tog batteriet slut i hennes mikrofon & ett jättestarkt skrikande brus fyllde salen. Kändes som om energin blev för stark. Det tog ganska lång tid innan de fick rätsida på problemet men alla satt kvar på sin plats. När ledaren sedan reflekterade tillbaka sa hon att det är just så vi får agera mot alla svårigheter som finns i världen nu.. TO SIT CALM LIKE A YOGI. Andas, vara närvarande & inte fly.
Tacksam för att jag hann med hundpromenaden igår när det fortfarande var ljust ute. Tacksam för vårkänslan när isen börjar gå upp i sjön hos oss. Tacksam att mannen lagade god mat & jag kunde stänga in mig & yoga (ni hör det är inte bara jag som gör allting hemma). Tjejerna bakade kladdkaka men jag måste ärligt säga att det inte smakade. Så sällan jag äter sött nuförtiden, förutom lite mörk choklad, torkad frukt & någon smågodis (läs lakrits) på helgen. Kram & Sat Nam

7 kommentarer:

 1. Sit calm like a yogi skulle jag vilja ha på en t-shirt eller varför inte en tatuering! Vad glad jag blir när jag läser här idag, så mycket tacksamhet. Vårkram!

  SvaraRadera
 2. Så skön text att läsa ❤️️ Sitta lugn som en yogi 🙏 kram

  SvaraRadera
 3. Jag blir så rörd av det du skriver idag och så det överspännande faktumet: sit calm like a yogi. Åh, Sat Nam ♥♥♥
  kRaM KrAm

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Så vackert! Din vilja att göra gott lyser igenom. <3

  SvaraRadera
 6. Tack alla fina yoginisar♥

  SvaraRadera