måndag 16 februari 2015

Vit tantra och så lite magsjuka på det

Hoppade på bussen i fredags med alla fina kurskamrater. Jag och två av mina vänner delade ett rum på Globen hotell så vi var redan på rätt plats inför tantran. Trevlig middag på hotellet, yogaprat & tidigt i säng. Lyxig hotellfrukost där många var vitklädda, lite pirr & förväntan. På plats i salen med tre kurskamrater. Jag lånade med en större meditationskudde från yogasalen för att orka sitta länge. Många var så otroligt vackra i sina huvudbonader, som prinsessor.. Tydligen var denna vita tantran lite annorlunda än de brukar vara.  Samma mantra hela dagen. En lätt mudra & ett andningsmönster, tre inandning & en ut. Vi mediterade i elva minuter & pratade med vår partner i elva minuter. Sedan meditera igen & prata.. tre timmar i rad. Efter lunch samma sak igen, bara mudran var lite annorlunda. Det var lätt, ljust och härligt men på ett ganska neutralt & jordnära sätt. När allting var slut stod bussen & väntade på oss. Skönt att allting var ordnat. Igår vaknade jag med huvudvärk men höll modet uppe & åt frukost. Efter det fick jag världens huvudvärk & det som jag trodde var migrän gick över till magsjukan. Ringde min fina yogavän som tog över min yogaklass. Väldigt tacksam för det! Resten av dagen tillbringades i sängläge med nära döden känsla... Idag är det bättre, hemma från jobbet men på benen, även om de är lite skakiga... Kram & Sat Nam


9 kommentarer:

 1. Så fint att läsa om din upplevelse av vita tantran! Stackare med magsjuka, hoppas verkligen att du är bra idag, det är nära döden-känsla på det. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu är jag på benen och jobbar igen men känner mig ganska blek och darrig fortfarande.. Men vita tantran i ljust och fint minne♥ Kram

   Radera
 2. Kan föreställa mig energin med så många yogisar på samma ställe, det brukar bära en. Hoppas du mår bättre nu! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den energin är väldigt speciell och ja tack mår bättre♥. Kram

   Radera
 3. Vad härligt och vilken upplevelse det måste varit! <3
  Hoppas att du kryar på dig ordentligt nu!
  Stor varm kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var en upplevelse och ofta är det så att man förstår bättre med lite perspektiv. Är ok nu fast fortfarande lite darrig. Stor Kram!

   Radera
 4. Har släpat efter i bloggläsande senaste dagarna, men NU är jag här och blir nyfiken på vilket mantra ni höll fast vid hela dagen? Javisst var det en speciell upplevelse - visst var det så att vita tantran är lika effektfull som en 40-dagars? Häftigt hursomhelst! Lättnad säkert att det inte var nån jättejobbig tantra och ni hade behövt sitta med armarna över huvudet i 62 minuter (jag var livrädd för att behöva göra det, fniss).

  Trist med magsjukan, inget man vill ha nångång, nånstans!!
  Skönt att läsa i kommentarerna att du är på benen tillbaka i alla fall.
  Kram och Sat Nam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sund att ta lite paus i sociala medier ibland. Mantrat var Pavan Pavan en version med Guru Shabad Singh Khalsa, finns på Spirit Voyage. Ja det var en lättnad att slippa göra någon superjobbig meditation, det här kändes enkelt, lätt men också kraftfullt på ett jordnära sätt. Ljust och neutralt och svårt att förklara. Kram!

   Radera
  2. Tack för stllad nyfikenhet ❤️

   Radera