tisdag 18 oktober 2016

En kväll hos mig

I huset med de tre döttrarna kommer mamman hem vid sextiden efter att ha jobbat & sedan haft ett yogapass på lasarettet. Mannen lagar mat, lilldottern kollar i I-paden, äldsta dottern har cyklat på träning men mellandottern har inte kommit hem ännu. Mamman blir genast orolig även om hon vet att mellandottern tränar barn vid den här tiden. Men att hon inte hört av sig sedan hon kom hem från skolan! För att skingra tankarna börjar mamman genast att plocka ordning & försöka reda ut en stor tonårsklädhög i ena badrummet, vad är rent & vad ska till tvättstugan, samtidigt som hon ringer & smsar mellandotter. Hallå, var är du..? men mobilen är naturligtvis urladdad. När klockan är halv sju kan hon inte hålla sig längre utan ringer dotterns kompis. Jo men hon var här efter skolan & nu är hon på träning, ok tack.. pust & lättnad. Sedan ringer mellandottern & vill bli hämtad & får en föreläsning i bilen av hönsmamman om vikten att alltid höra av sig! Mellandottern bara skrattar & tycker hon har löst situationen väldigt bra, jag visste att du var på yoga så jag tog mig till träningen själv..Jo mamman vet att hennes döttrar är mycket kapabla.. men ändå tänk om du hade trillat ner i ett dike & slagit huvudet i en sten, mellandottern skrattar ännu mer.

Väl hemma börjar mamman oroa sig lite för äldsta dottern som ska cykla hem i mörkret efter sin cross-fit träning, hon vet att dottern alltid tar ut sig mycket & inte direkt cyklar sakta den där halvmilen hem.

Suck av lättnad när dörren öppnas & hela familjen är samlad, vi har ätit lite i omgångar men nu samlas nästan alla framför tvn en stund där kockarnas kamp pågår, jo förutom yngsta dottern som måste se klart ett avsnitt på disney channel.. Mamman pustar ut i soffan med en kopp te..

Men då tar äldsta dottern på sig jackan igen, var ska du? Jo hon har sovmorgon imorgon så hon blir hämtad av en kompis med bil. Mamman hänger en till tvättmaskin & går & lägger sig, tänk vad det är mörkt ute & trafiken är ganska farlig i vår lilla stad.. Somnar med ett halvt öga på glänt, men så fort hon hör att ytterdörren öppnas & stordotter är hemma somnar hon djupt.. Godnatt..

8 kommentarer:

 1. Hjälp! Jag blir också skitarg och håller långa föreläsningar när mina monster inte talar om att de "bara gått hem till en kompis". Och de skrattar precis som din unge gjorde. Tycker att jag är larvig. Men det bjuder jag på och förstår dig precis. Kan inte heller somna om någon är ute och snurrar, även under kontrollerade förhållande. Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi hi, jag det är en speciell tid..Jag har dock lärt mig att somna då äldsta dottern jobbar på krogen på helgerna och slutar halv tre (hemska tanke mamman är inte glad men hon vill tjäna pengar) men jag vaknar alltid som en hök och kollar att hon kommer hem... KRam

   Radera
 2. Oj vilken flashback jag fick nu till när barnen bodde hemma. Känner igen mig 100 % Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du känner igen dig, ibland känner jag mig som ett ufo i den här tonårskarusellen.. Kram♥

   Radera
 3. Min äldsta son är 12 år nu. Jag antar att jag fick en liten inblick i vad som väntar.... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorry om du fick dåliga vibbar men det finns en del bra med tonåringar också:)

   Radera
 4. Kände också igen mig och försökte säga det men har svårt att kommentera sen jag gick över till Wordpress... Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det där med wordpress eller blogger den ständiga frågan.. Tonårstiden...this to will pass..♥ KRam

   Radera