fredag 29 september 2017

Ritsch!

Yogan går bra, morgonyogan går sämre, så kan jag än så länge sammanfatta veckan. Måndag & tisdag satt jag på mattan före sex. De dagarna är jag så illa tvungen för att jag har yogaklasser på kvällen & då blir det svårt att klämma in min egen yoga. Resten av veckan har det varit yoga på kvällen, jag har inte lagt mig före kl 22 & då är det svårt att vakna före sex... Trots att jag vet att:

 1. Det är bara att först & främst sätta alarmet på 5.45 jag har en tendens att redan på kvällen vara naiv & tänka att jag vaknar nog av mig själv/eller tycka synd om mig själv att gå upp så tidigt.
 2. Ritsch, dra av täcket & gå upp! Snooza inte! (Ritsch-ordet sa en av mina lärare & det har fastnat hos mig.)
 3. Att gå upp samma tid no matter what varje vardagsmorgon bygger disciplin! Har nyss läst boken Lejonagendan & där stod det mycket klokt som sammanvävs i yogadisciplinen.
 4. Är jag trött när jag kommer upp så hjälper det att gå raka vägen in i badrummet & tvätta ansikte & handleder i iskallt vatten, innan jag sätter på tevatten & tänder ljus.
 5. Det är alltid värt att gå upp tidigt för att göra min yogadisciplin. Jag har aldrig ångrat ett yogapass eller en meditation även om det ofta är kämpigt♥.

Något som fungerar ganska bra nu är maten & motionen. Eller ja motionen består mest av promenader men jag ser i stegräknaren i mobilen att det är fler kilometer än vanligt nu. Ett sätt att mota höst-tröttheten i grind är att gå ut, just do it! På torsdagar har lilltjejen gympa & då går jag på ett spår i vår lilla stad där det finns värsta mördarbackarna. Hunden bara tittade plågsamt på mig igår när vi skulle uppför😊.

En annan sak som ger kraft är att äta bra, som jag skrev på insta i veckan gjorde jag en smoothie med vita bönor som faktiskt var god & åt till lunch två dagar. Jo jag åt både lakrits & kexchoklad ganska sent igår kväll men det var ett undantag..😊
Ikväll ska jag till större grannstaden & träffa mina ♥-vänner. Bliss & lycka att få ses! På lördag ska jag till samma stad på KY-lärarträff & träffa fina "kollegor". Relationer & vänner är viktigt, tacksam för att det dyker upp tillfällen även om jag suger ganska mycket på att höra av mig (jobbar på det). Kram & Sat Nam4 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med om att ritsch är helt suveränt! Liksom att bara gör't, inte tänka, bara stiga upp och get the shit done ♥
  Härligt med vänner och communities, vi behöver det!
  Kram och ha det fint i helgen!

  SvaraRadera
 2. Den smoothien ska jag testa imorgon. Låter gott och bra att blanda i bönorna på detta vis för jag är inte så förtjust i vita annars. Haha ;-)
  Ha en underbar helg!
  Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas den smakade, jag gillar inte heller bönor så mycket så det är ett bra sätt att få i sig dom ändå.. Kram

   Radera