tisdag 17 oktober 2017

Häng med på en måndag hos mig!

Lite yogabling i kulvertarna under lasarettet
Vaknar tio i sex av mig själv & sitter på yogamattan en stund senare. Några uppvärmningsövningar innan min meditation Sat Narayan i 11 minuter sen vilar jag en stund och lyssnar på en guidad avslappning i Insight timer. (Jag brukar inte lyssna så ofta på guidad avslappning men det är ett bra sätt för mig att vila effektivt + att jag även får inspiration till mitt eget snack under vilan på mina yogaklasser).

Morgonrutinerna sitter bra för mig & yngsta dottern (tack klädracet på Bollibompa). Jag äter frukost på jobbet vid nio, kaffe & rysk yoghurt med bär, nötter & frön är det som gäller den här veckan. På lunchen går jag en lite längre promenad & jag försöker stå en del när jag jobbar (läs lite). Till lunch blir det lite pasta & mycket riven vitkål med tomatsås, fetaost, oliver & jordnötter.

Vid fyra smiter jag in på toan & byter om till yogalärarmundering & åker till lasarettet där jag har ett pass nere i källaren för personal. Den här terminen har det varit många som har varit med & det har känts inspirerande & kul. I början av förra året hade jag en tung period & då kändes det mycket mer jobbigt att "gå ner i källaren", glad att det har vänt just nu♥.

När jag kommer hem är hela familjen samlad för stordottern är hemma (hon bor hos pojkvännen nu). Mannen har gjort pasta med köttfärssås (som jag har handlat & planerat dagen innan) då han & mellandotter ska på hockey. Jag river massor med vitkål & minskar pastan här också, de andra äter obekymrat mycket pasta & ketchup😏.

Sen plockar jag undan, slänger in en tvätt & pratar med stordottern. Jag & minsta dottern går en liten promenad med hunden innan jag sjunker ner i soffan & kollar på SVT1 Vår tid är nu som jag fastnat för.. sen stannar jag i soffan & kollar på serien som går timmen efter också även om jag inte följer den. Två rågmackor med ost & en kopp te råkar också slinka ner. 

Jag hänger tvätten lite snabbt innan jag knoppar för natten vid kvart över tio. En helt ok måndag. Hur var din?

4 kommentarer:

 1. Upp vid 04:30. Kort ryggpass, kort meditation + Unlock the Heart, 3 min.
  Får i mig en smoothie innan jag går till jobbet 05:50. Framme ca 06:50.
  Jobb, jobb, jobb... trött. Kommer hem strax innan fem.
  Slapp laga mat igår eftersom vi gjorde storkok dagen innan.
  Tvätt, lite vila, natta W. Läsa ett kapitel i en bok. Läggdags 21:30.
  Heltiden gör att livet blir ganska trist numera. Hinner knappt göra något av det jag älskar längre. Ska nog snart ha ett samtal om att få gå ner till 75% för att få livet att gå ihop. Hinner ju aldrig träffa lilleman längre eftersom N både lämnar och hämtar och när jag kommer hem har han gått ut eller är hos någon kompis. :´-(

  Oj då... det där lät ju väldigt negativt, men jag har varit så trött den senaste tiden. Omställningen är svår. ;-)
  Hoppas att du haft en bra tisdag också! ❤
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hör dig♥. Om det inte är någon förändring i sikte just nu hoppas jag att du ändå kan hitta stunder till vila & återhämtning under dagen. Härligt ändå att lilleman har kompisar i närheten & att N tar stort ansvar. Varm varm kram

   Radera
 2. Så roligt att följa med dej en måndag! Hm, undrar om jag ska ta inspiration av detta och göra något liknande :)
  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det, det vore så kul att få hänga med en dag hos dig! Kram

   Radera