fredag 26 januari 2018

Fredag i januari, tillit & ett poddtips

En sak den här bloggen har gjort mig varse om är att saker gärna upprepar sig. Går jag flera år tillbaka så vet jag att januari & framåt är en skör tid för mig. När ljuset kommer tillbaka är jag mer sårbar. Inte bara känslomässigt utan ni vet, sprickor i mungipan, problem med kvisslor, trötthet osv.  Nu är jag ju mitt inne i att jobba, undervisa yoga tre kvällar i veckan & så allt det andra i familjelivet. Måste ändå säga att jag känner mig väldigt lugn, skönt att inte ha någon stress som jagar på mig på jobbet. Dessutom möter jag ganska många olika människor nu. Om jag själv fick välja kanske jag bara skulle sitta instängd på kontoret, introvert som jag är i grunden. Men jag mår bra av att vara social, ha omväxling, lyssna & försöka lyfta andra...

En sak som känns tydligt hos mig nu är att tilliten & andligheten är tillbaka i min sadhana & yoga. Det gör mig glad ända in i hjärteroten. Jag försökte förklara i några inlägg förra året att jag saknade tilliten, en subtil känsla som var svår att beskriva men skillnaden känns så tydligt nu. Yogan kanske inte är något att skryta om,  det är 40 dagars meditationen & jag kompletterar den med en kort Nabhi kriya (ett yogapass för att stärka navelområdet) & om jag inte känner mig stark har jag bara gjort en framåtböj med korslagda ben till 25pauri i Jap ji istället för yogan. Men tro & tillit är tillbaka & det genomsyrar även tillvaron i stort. Tacksam♥ Wahe Guru!

I förra inlägget skrev jag att jag känner mig som en hälsodetektiv & idag har jag lyssnat på ett poddavsnitt med Maria Borelius som har skrivit boken Hälsorevolutionen. Bara lyssna! Här hittar du avsnittet. Där pratar hon om att andlighet är antiinflammatoriskt för kroppen. Det låter fantastiskt! Ännu mer yoga & meditation till folket!

Kram & Sat Nam
Förundran inför tex naturen var också antiinflammatoriskt♥

4 kommentarer:

 1. Så fin tanke med antiinflammatoriska tillstånd. Tror att det finns många nivåer, inte bara kosten.
  Bilden är helt magisk ❤️ Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Tack och det är hoppfullt att andlighet faktiskt hjälper🙏🏻Kram

  SvaraRadera
 3. Ja utan andligheten skulle jag nog stilla dö inombords.
  Jag tror på det, att det gör gott på alla möjliga plan.
  Kram fina <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kände att min andlighet var liksom långt borta under 2017, så glad att den har kommit tillbaka nu. Stor kram♥

   Radera