onsdag 3 januari 2018

Mer av... 2018

Jag har inte gett några nyårslöften i år men jag blir alltid inspirerad när jag på något sätt gör ett bokslut för året som gått. Det känns som en nystart! Något som jag har tänkt på en del är goda vanor & hur stor betydelse de kan ha för välmåendet även om det är enkla saker. Det handlar om att öka på det som jag mår bra av & minska på det andra..

 1. Ja ni vet ju vad nr 1 blir.. ta daaa... Morgonyoga. Det är min bästa vana! Nu är jag också sugen på mer meditation, jag tror mycket meditation är grejen för 2018, bara inte helt säker på vilken jag ska välja.
 2. Fler kilometer i benen, den obligatoriska lunchpromenaden + en kvällspromenad av lite olika längd beroende på om jag undervisar & har tiden. Som allra minst två mil i veckan. Det här började jag med under hösten & jag har faktiskt varit piggare.
 3. Rörelse i vardagen, jag kan hissa upp mitt skrivbord till stående på jobbet & ibland blir det inte av men nu ska jag försöka att stå ett par timmar per dag!
 4. Vila! I kundaliniyogan sägs det att man ska vila två gånger á 11 minuter per dag. Kanske jag kan smyga in en paus på jobbet & en när jag kommer hem..
 5. Relationer, jag är ju en ensamvarg men vi växer av relationer, att boka in lunchen med äldsta dottern, fixa en träff med kompisar, ta sig tid att prata med nära & kära får inte glömmas bort!
 6. Sköta om kroppen, äta mer grönt, smörja in fötterna varje kväll (det gör jag redan men det är en bra vana), dricka mycket örtte, andas djupt.. ja ni fattar♥
 7. Planera mera, matsedel för vardagarna som gör att vi kan storhandla på helgen, planera vad som ska göras så att jag inte far omkring & försöker göra allt på en gång som är lite typiskt mig.. Planera resor, även om de inte blir av så är det härligt att tänka sig att det är möjligt😊


2 kommentarer:

 1. Så bra sätt att lyfta fram det som är viktigt och som får en att må bra ♥ Det är så lätt i vardagsrushen att få tunnelseende och bara längta till helgen, nästa lediga dag eller något som ligger onödigt långt framme i tiden. Istället vara närvarande exakt här&nu när fötterna får sin massage och i varje Sat Nam när morgonsadhana är gjord. Varm, varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så, livet är ju alla de där dagarna som rullar förbi. Kram♥

   Radera