måndag 1 januari 2018

2017

Lite dagen efter kommer här mitt inlägg om 2017. Internet här hemma tog slut igår, vi har ju inte fått fiber indraget än & när det är jullov & tonåringsdottern går all in på netflix räcker inte vårt internet till... 

2017 började med att jag åkte till Karlstad en vecka för att vara med på Level 2 Mind and meditation. En väldigt intensiv vecka med yoga, meditation & undervisning från halv sex på morgonen till halv sju på kvällen varje dag. Det plus att jag sov som en kratta på den uppblåsbara madrassen i yogasalen. Trots det så strålade vi alla när sista dagen kom & vi dansade som avslutning. Direkt dagen efter började jag med läxan som var meditationen långa Ek Ong Kar, i 37,5 minuter i 90 dagar.

Samtidigt så ökade min belastning på jobbet & jag började känna mig riktigt stressad & må dåligt. Kanske meditationen drog allting till sin spets. Tillslut kände jag att det inte var hållbart längre när jag vaknade på nätterna med ångest & hade svårt att somna om. Tog mina sista krafter kändes det som & åkte på ett jobbmöte i Falun. Då fick jag utan att behöva berätta om min situation nya arbetsuppgifter & som i ett trollslag förändrade hela min jobbsituation. Så skönt & långsamt började allting förändras till det bättre. Jag tog också beslutet att avsluta en av mina yogakurser så att jag bara undervisade en gång i veckan under våren. 

Under 2017 hände det en del otippade saker. Hade varit sugen på att åka till Ängsbacka på ett retreat då några av mina yogavänner skulle dit men bestämde mig för att inte göra det då vi hade studentfest nära förestående. Men då blev jag inbjuden till reducerat pris av en av mina yogalärare & helt plötsligt var jag där & som alltid händer något inombords då man ägnar några dagar åt bara yogan..
Annat otippat var Håkan konserten, då jag från att stå i trädgårdslandet inom två timmar stod i publikhavet & kände livet i mig. Likadant med resan till Sardinien som verkligen inte var inplanerad men helt plötsligt var bokad & jag åkte ensam med två av döttrarna.

Fler saker som sticker ut var när äldsta dottern tog studenten. Champagnefrukost tidigt på morgonen i partytältet i vår trädgård &  en så lyckad fest på kvällen, då blandade åldrar hade kul tillsammans. Järna yogadagar som blivit något av en tradition, nu lite mer lyxig variant med hotellboende, men lika underbara yogapass & gemenskap med fina yogavänner. En resa till kusten med fina vänner för att fira ostronets dag med champagne, skaldjur & en fisketur i fantastiskt väder.

Annars var 2017 inget år som sticker ut, kanske avsaknaden av riktigt sommarvärme här hemma & att jag & min man inte fick så mycket gemensam semester tillsammans lägger lite sordin på det hela. Kände att vi också inte riktigt hade orken att ta tag i så mycket. Som att åldern har gjort sig påmind lite mer, inte så att jag tycker vi är gamla (jag 48 & min man 4 år äldre) men när jag var runt 40 kände jag mig så ung & stark men nu påminner några läsglasögon & lite sviktande minne när det gäller tex namn (kanske typiskt för förklimakteriet då någon sorts hjärndimma gör sig påmind).

I det hela måste jag säga att så länge vi i familjen är friska & mår bra så är jag tacksam. Tacksam också för alla morgnar som börjat med yoga eller meditation det här året.

Tack alla som läser här, även om jag inte har varit så flitig med mitt bloggande det här året så betyder skrivandet mycket för mig! Önskar oss alla ett riktigt fint & sant 2018, där ännu mer kommer upp i ljuset♥






6 kommentarer:

 1. För varje 2017-tillbakablick jag läser så slås jag av hur fort året känts... i efterhand! Trots all sirap, all tröttma och angst, så har det rusat förbi.
  Kram och önskar dej ett vackert 2018 ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har rusat förbi, kanske bäst att träna på långsamhetens lov under 2018. Tack detsamma och stor KRam♥

   Radera
 2. Tack för det gångna året och jag ser fram emot ett nytt spännande år tillsammans med dig! <3
  Kram och god fortsättning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma♥ Kram och ett riktigt sprakande underbart 2018 önskar jag dig!

   Radera
 3. Att se tillbaka kan ge riktning framåt - vad ska jag göra mer av/mindre av. Vad fint att du har yogan.

  Emilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja yogan är liksom nödvändig för mig! Kul att du hittat hit, välkommen♥

   Radera