måndag 13 december 2010

Igår mysore, ikväll yinyoga

Igår var det underbar mysore i yogashalan. Varmt och skönt och bra justeringar. Jag har inte yogat tillräckligt på sistone för att riktigt "få komma in" i kroppen, men det går alltid bättre när det är ordentligt varmt när man yogar.
Ikväll yogade jag till Ulrica Norbergs yinyoga cd (som jag har fått av en yinyoga elev, tack!). Väldigt olik Biff Mithoefers yinyoga-kit som annars är min utgångspunkt i yinyogan. Ulrica hade med lite mer yang i början av passet + att det var mer flexade fötter och som jag upplever det, mer kroppskontroll än i yinyogakit då det mer är total avslappning. Tror att en blandning av de båda sätten kan bli väldigt bra...

Idag var det luciafirande på dagis. Lilla M var så himla gullig där hon satt längst fram och fortsatte sjunga fastän glittret åkte ner över ögonen. I ett hus vid skogens slut liten tomte tittar ut, haren skuttar fram så fort.. Hon gör alla rörelser till också, det är så att man blir stolt som tuppen! Tänk att minstingen blir två år i mars, tiden går för fort.

3 kommentarer:

  1. Vad mysigt det låter. Klart du ska vara stolt =)
    Låter intressant med yinyoga, har inte hittat någon som har klasser i det där jag bor. Kanske får börja med en DVD.

    SvaraRadera
  2. Yinyoga verkar vara lite don efter person. Jag har stött på flera varianter vid dethär laget och alla kompletterar varandra på något sätt. Högst beroende på hur man själv mår och är i sin kropp naturligtvis.
    Adventskram!

    SvaraRadera
  3. Ja, man kanske är lite "skadad" från Ashtangan där man är van vid strikta serier. Man får helt enkelt ta till sig det som man själv tycker är bra i yinyogan. Det är jättebra att göra yinyoga hemma, en cd med ett häfte med asanas är det bästa tycker jag, tv blir ett störande moment. Adventskramar!

    SvaraRadera