tisdag 25 november 2014

Lite sur

på mig själv att jag inte orkade gå upp & meditera imorse. Visserligen kan jag skylla på att lilltjejen hade växtvärk i natt. Hon vred sig som en mask i min säng tills jag följde med till hennes säng & masserade benen tills hon somnade. Jag vet att den där halvtimmen extra sömn på morgonen gör ingen speciell skillnad men en halvtimme meditation kan göra all skillnad.
Var hemma idag på lunchen. Gick en promenad med hunden i solskenet & åt hårda mackor med rotmos på. Varje gång jag får åka hem en stund mitt på dagen & vara ensam hemma blir jag så där lycklig. Över att vi bor i det där vita huset vid sjön. Nära naturen. Men å andra sidan tänker jag på vad det är knasigt att jag i vanliga fall bara är hemma när det är mörkt & far fram & tillbaka mellan olika aktiviteter... som en skållad iller.. Novembertankar! 

9 kommentarer:

 1. Åh vad mysigt att kunna åka hem på lunchen. Och i vackert väder. Ser jättemysigt ut! :-)
  Känner igen det där med växtvärk. W vaknar och har ont minst tre ggr i veckan när det är som värst. Det är så illa att det inte hjälper med massage. Jag får ge honom Alvedon. Hoppas det går över snart för man lider verkligen med de små.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är mysigt att kunna åka hem men det blir sällan för lunchen tenderar att bli alldeles för lång då:-). Vi brukar också få ge alvedon men ibland hjälper det med bara massage eller att hon somnar ifrån värken. Känner igen för de stora tjejerna hade också mycket växtvärk, jobbigt men det går över. Kram

   Radera
 2. Så fint ni bor Ulrika och att du har nära hem, vilken lycka! Växtvärk är verkligen jobbigt, haft det mycket själv. Det jag upptäckt är att Magnesium i sprayform lindrar rejält. Det tas upp direkt av kroppen och är många många gånger mer effektivt än i tablettform. Vi lider förmodligen av Magnesiumbrist de flesta av oss för att våra jordar är så urlakade på mineraler och det visar sig i våra muskler. Min egen teori är att det värre när de växer.
  Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack♥ bilden ljuger lite för vi har två fina grannar men dom tog jag inte med på bilden:-). Bra tips med magnesium spray, har nog övertrasserat min hälsokostbudget just nu, men största tjejen har mycket ont i benhinnor mm just nu så det skulle nog vara bra för henne med. Kram

   Radera
  2. Tack för tipset Annika! :-)
   Jag ska beställa sprayen och testa. Gillar ju inte att ge Alvedon egentligen.

   Radera
  3. Köp ett märke som heter Ancient Minerals :)

   Radera
  4. Tack, men jag var för snabb Annika! Beställde en från Holistic förut. Får testa den andra nästa gång. :_)

   Radera
  5. Du måste berätta om det fungerar mot växtvärken! Kram

   Radera
  6. Det ska jag absolut göra! :-)
   Kram

   Radera