måndag 17 november 2014

Yogalärarhelgen

Hemma igen efter en intensiv helg med överdos av yoga, meditation, inspiration & andning. Det var nämligen Pranayama som var temat den här gången. Väldigt glad & tacksam att jag mådde bra hela helgen, ingen huvudvärk alls. Sen kanske jag inte sov som en prinsessa på madrassen i yogasalen men det får man ta. Hade mailat innan & sagt att jag kunde leda ett pass. Då jag inte fick något svar tänkte jag att det inte skulle bli men klockan sex söndag morgon fick jag sitta längst fram på mattan. Hade valt den här kriyan Stresset for the adrenals and kidneys en gammal favorit. Lite nervöst innan, ok jag är van att undervisa men inte van att bli bedömd efteråt. Men allting kändes bra, kanske höll igen lite mer än vanligt då jag brukar hojta ganska mycket i slutet när kriyan är intensiv. Fick så fin feedback efteråt, kändes som bara en massa kärlek! En sak som kändes extra bra var att jag bara lugnt kunde sitta & ta emot deras åsikter utan att det kändes jobbigt. Det hade inte varit möjligt om jag tittar bakåt i tiden. Stolt & lite rörd. Resten av söndagen var jag så trött både i kroppen & i sinnet. Sista passet sent på eftermiddagen var som en enda plåga & meditationen tog jag på en stol men nickade ändå till flera gånger, tur att jag inte trillade av stolen.. Väl hemma igen söndag kväll var ingen av tonårsdöttrarna hemma. Mannen & lilltjejen kom hem från ett kalas på annan ort & han hade inte koll på var döttrarna var. Bara att mellantjejen åkt till en annan ort på friidrottsträning. Jag blev arg & orolig & smsade båda utan svar. En timme senare ringer stordottern & undrar vad jag håller på med. Vi är på gympa som vi alltid är på söndagar & har varit de senaste åren! Jodå så hjärnan var nog lite bortkopplad av all yoga & meditation. I det stora hela är jag så tacksam för helgen! Det var andra gången som vi hade Charlotte från Yogahuset som lärare. Vilken bra lärare, både jordnära, rolig & jag fick direkt ett stort förtroende för henne.
Trött men nöjd efter min praktikum

10 kommentarer:

 1. Åh det är så härligt med yogahelgerna! Och modigt att våga sig på elevpasset redan nu. Fast, som du själv skriver, så har du ju med dig erfarenheten från att lära ut sedan tidigare. Det ger en trygg grund, även om det är ovant att bli bedömd. Som tur är är miljön kärleksfull. Man omgärdas av andra likasinnade och det tyckte jag kändes väldigt fint.
  Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är både härligt och intensivt... och precis som du skriver det är fint med likasinnade där alla vill väl.. Kram♥

   Radera
 2. Jag blir bara mer och mer sugen när jag läser hos dig att börja en yogalärar kurs...kanske kanske... Kram

  SvaraRadera
 3. Vad modig du är, jag blir så glad när jag läser här idag! Tänker att det måste vara en rejäl mental urladdning, en sån helg. Det räcker att jag bara varit på yogaworkshop över en dag så är jag helt slut. KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta, ja det är en sorts urladdning och jag är fortfarande trött men fylld av yogabliss:-). Kram

   Radera
 4. Du har ju så mycket vana i ryggen, det måste vara en skön grund att stå på. Sedan är det ju underbart med en varm tillåtande miljö och fin feedback.
  Tröttheten du beskriver känner jag så väl igen, det är som systemet är fulltankat, man får inte in mer ibland :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är skönt att vara van att undervisa. Sen är det alltid bra med feedback så man kan utvecklas. Fulltankat system blir det verkligen, tar ett tag innan man landar igen. Kram

   Radera
 5. Känner igen alla dina tankar kring yogaöverdos och hur det är att hålla elevpass på utbildningen. Som att bli överkörd av en vält ungefär :) Kram och tumme upp för fin utbildning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det en vält förklarar saken bra och det är en fin men krävande utbildning. Kram!

   Radera