måndag 16 november 2015

November

Mörkt & grått & världen är en lite kallare plats med tanke på Paris & all annan ondska som vi matas med nu. Har haft en massa inlägg i mitt huvud men har inte lyckats få ut dem på skärmen. Har haft sista gången både på min nybörjarkurs & mitt pass för personalen på lasarettet. Det har varit roligt men nu har jag ett behov av att pusta ut en stund. Har också bestämt ett längre uppehåll runt jul för mina andra yogaklasser. Som vanligt fick jag dåligt samvete när jag ser att eleverna blir lite besvikna, men jag måste ändå se till att jag får min paus. Komma ihåg att vila & ta det lilla lugna.
Har också haft mina tvivel häromveckan (kanske kommer i november varje år?). Man tvivlar på sig själv som lärare & även lite på yogan. Har haft någon elev som egentligen går på ashtanga yoga & har varit skadad & på rekommendation då hamnat hos mig. Någon som högt & tydligt deklarerar att det är ashtanga som gäller för hennes del. Det är ok, jag har också haft ashtangan som mitt enda rättesnöre i många år. Men ändå en liten gnagande känsla & ilska, att det jag gör är också en riktig yogatradition! Fick även tänka tillbaka & påminna mig själv hur jag hamnade här & varför jag gör det jag gör. Påminna mig själv om den andliga upplevelsen jag hade när jag började prova kundaliniyogan lite smått hemma. Om lugnet i vilan mellan rörelserna i det långa djupa andetaget. Om intuitionen som tog fart. Om att helt plötsligt kunna sitta länge i korslagda ben & meditera. Om alla mantran som går rakt in i hjärtat. Men också om utmaningar, tuffa kriyor & så mycket mer att lära.
Nabhi kriya dag 32 idag. De två senaste veckorna har det varit mer kvällsyoga då morgondisciplinen har varit dålig men i morse satt jag tidigt på mattan igen. Kriyan är ganska tuff & jag gör inte fulla tider men jag känner att styrkan har ökat. 8 dagar kvar, längtar efter andra kriyor & mer meditation men ändå nöjd med att jag hänger i! 
Förra inlägget handlade om goda vanor. Jag följer upp med en bild av en annan rutin i vardagen. Att ta en matsked olja varje morgon! Kram & Sat Nam

6 kommentarer:

 1. Säger som min lärare säger, styles are just styles. Yogans väg ser olika ut men alla har samma mål. Förstår hur du tänker och känner, men det handlar ju inget om att något är fel på dig eller KY, bara olika för olika människor. Det vet du ju, vill bara påminna lite hihi :)
  Tycker du är strong som hänger i med din yoga och meditation. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hi hi ibland är jag inte så ödmjuk som man skulle önska utan blir mer förbannad, hi hi... Kram

   Radera
 2. Det är inte lätt alla gånger att förhålla sig till yogaformer och yogisar som går mellan formerna, särskilt inte när man möter detdär lite "armarna i kors". Då får man gräva lite extra i sig själv och plocka fram ödmjukheten och andas fram sin egen övertygelse :) Kram och keep up!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej just det där med armarna i kors, där satt du ordet på känslan... Kram

   Radera
 3. Lugnet i vilan...is the shit! Så är det bara! Massor av kramar!

  SvaraRadera